Home > Travel Trade > TravelXL: this is Europe calling
TravelXL

TravelXL: this is Europe calling

Het Nederlandse transparante partnership voor de reisprofessional TravelXL, partner van Schmetterling Travel gevestigd in Geschwand (Duitsland), de grootste onafhankelijke reisbureauketen van Europa, spreidt na een opstart in Nederland nu ook haar vleugels in ons land.

“Terwijl Avitour een Belgisch gegeven is en Selectair een Vlaams, is TravelXL een Europees gegeven“, aldus Gregory Lamoot, die de sales van TravelXL in ons land behartigt. Hét grote voordeel tegenover andere samenwerkingsverbanden is dat wij alle Nederlandse, Duitse en nog een paar andere Europese touroperators kunnen boeken; enkele honderden in totaal en beslist een mooie aanvulling op je bestaande aanbod. Het is een mooie verruiming. Anderzijds kunnen buitenlandse TravelXL reisagenten ook bij Belgische touroperators boeken. Het systeem is dus zowel voor TO’s als voor reisagenten interessant. En: wij laten iedereen vrij. Je kan boeken bij wie je wil en er wordt niets opgelegd vanuit de organisatie.”

In eerste instantie wil TravelXL zich op de Vlaamse markt gaan richten. De twee eerste leden zijn de twee kantoren van Copco Travel in Ekeren en Schilde en zijn 3 ZRA’s . Er zijn reeds verregaande gesprekken en intentie verklaringen met andere collega reisagenten. Want TravelXL’ers zijn in eerste instantie collegae-ondernemers die elkaar ondersteunen.

“In Nederland werden er meer dan 90 reisprofessionals lid op 5 jaar tijd, aldus Gregory Lamoot. Het gaat daarbij om maar liefst 60 fysieke kantoren en meer dan 30 “Mobiele Travel Planners”. Bij TravelXL blijf je als reisagent je eigen baas, want er komt geen franchise formule aan te pas”.

TravelXL is een transparant partnership voor de reisprofessional. Van ondernemers voor ondernemers, en we proberen in eerste instantie te ontzorgen in inkoop, een complete marketing ondersteuning van kofferlabel tot een mooie etalage etc., mét een mooi Front Office, een Mid Office en zelfs, indien gewenst, een Backoffice programma. Onze structuur is “lean & mean”, wat maakt dat onze aansluitingskosten en jaarlijkse werkingskosten bij de laagste van de markt zijn. En mét sterke commissie voorwaarden bij Belgische en andere Europese touroperators en toerisme leveranciers. Verder zijn alle leden van TravelXL automatisch lid van de VVR maar ook van de ANVR, wat een mooie verankering levert in beide landen”.

TravelXL heeft ook een zakenreisafdeling die o.a. meer dan 200.000 hotels wereldwijd alsook incentive- en groepsreizen kan aanbieden. Voor meer info, surf naar www.travelxl.be of mail naar [email protected] voor een afspraak.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

De steile ambities van Tunesië

De steile ambities van Tunesië

Waait er een nieuwe wind door het toerisme in Tunesië? De drang om zich beter in de markt te positioneren, ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.