Home > Travel Trade > Travel2Sports: there is no business like Coucke business
Travel2sports, Manchester City Stadium
Travel2sports, Manchester City Stadium

Travel2Sports: there is no business like Coucke business

Het voetbalproduct is en blijft een van de meest populaire tools om op een informele manier aan zaken te doen, zo bleek tijdens de Europese voetbalavond van KV Oostende onlangs tegen Olympique Marseille. In ons land is het in Middelkerke gevestigde Travel2Sports, officiële reispartner ook van KV Oostende, dé naam in wat we als het voetbaltoerisme kunnen omschrijven.

“Travel2Sports begon eigenlijk “toevallig” in 2005, met name toen één van onze klanten in het toenmalige Giljana reisbureau in Bredene om toegangstickets voor Real Madrid kwam vragen, aldus Wesley Swinnen, managing director van Travel2Sports en Motortours. Er ontstond een sneeuwbaleffect, en anno 2017 kunnen we packages, inclusief hotel en toegangstickets voor alle grote voetbalcompetities aanbieden”.

Travel2sports, Barcelona tifo

Travel2sports, Barcelona tifo

Welke bestemmingen en ploegen liggen het best in de markt?

“De meeste gevraagde voetbalploeg is FC Barcelona, het meest gevraagde voetballand is Groot-Brittannië, temeer daar er verschillende Belgische topspelers aan de slag zijn over het Kanaal. Wij bieden steeds zaterdag-maandag packages aan, en dan wel omdat slechts een zestal weken op voorhand de exacte speeldag en het speeluur wordt vastgelegd. Op die manier kunnen we onze klanten ook een bepaalde flexibiliteit aanbieden. Bij een verplaatsing van een wedstrijd bieden we steeds een (gratis) extra nacht aan. Beschouw het als een soort leveringsplicht.”

Travel2Sport lanceert dra ook een reisagentenincentive, waarbij er T-shirts te winnen zijn van in het buitenland spelende Rode Duivels. De best verkopende reisagent mag op het einde van het seizoen een voetbalwedstrijd bijwonen.

Reisagenten worden dra ook de kans geboden om een thuiswedstrijd van KV Oostende mee te beleven. Verwacht je alleszins aan een professionele ontvangst en dito omkadering, dit alles in een losse, ongedwongen en later op de avond zelfs uitgelaten sfeer; ondanks de uitschakeling door Marseille overigens.

Travel2sports, Chelsea Stadium

Travel2sports, Chelsea Stadium

Met Nicolas Feuillatte als huischampagne en een reeks fijne witte wijnen bij een door Wout Bru bereide bouillabaisse ostendaise zat het, als culinaire aftrap, meteen goed voor de allereerste Europese thuiswedstrijd van de club van voorzitter Marc Coucke. Tijdens de rust staan koffie en gebak klaar, en na afloop wordt er duchtig stoom afgelaten, aan de hand van een bijna-volksfeest waar ook Marc Coucke zijn zangtalenten tot in de vroege uurtjes etaleerde. There is no business like show busiess? Correctie: there is no business like Coucke business.

Reizen naar sportwedstrijden

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.