Home > Travel Trade > Gallia: nog meer groen
Island Hopping met Gallia: de Kanaaleilanden.
Island Hopping met Gallia: de Kanaaleilanden.

Gallia: nog meer groen

De nieuwe Gallia Ontdek 2017 brochure biedt 144 pagina’s vol rondreizen en ideetjes aan op de groene bestemmingen Ierland, Groot-Brittannië, Scandinavië, Faeröer, Ijsland, Groenland en Canada.

Ierland is één van dé typische Gallia-bestemmingen. Voor dit jaar stelt de touroperator een nieuw, handig citytrip programma in Dublin voor met luchthaventransferts, een hop on/hop off pas, een inkomticket voor dé bezienswaardigheid van Dublin, met name het Book of Kells en Trinity Library, een uitgebreide documentatiemap met allerlei tips en een kaart van Dublin.

Naast de 8 autorondreizen, gaande van 8 tot 14 dagen, waarbij de focus op de te bezoeken regio ligt, zijn er dit jaar ook twee rondreizen “Charming Ireland” en “Elegant Ierland”, waarbij de hotelverblijven even belangrijk zijn als de rondreis zelf. Tijdens de “Charming Ireland” rondreis wordt verbleven in karaktervolle Irish Country Hotels, ver van de hotelketens. Hier wordt genoten in een charmant kader van de typische Ierse hospitality. De “Elegant Ierland” rondreis, met verblijf in 4 en 5* Manor House Hotels, legt de nadruk op luxe en elegantie tijdens een rondreis langs de hoogtepunten van West-Ierland.

Het volledige aanbod voor de Kanaaleilanden werd herzien, teneinde de pracht en de mogelijkheden van deze eilandengroep nog meer in de kijker te zetten. Gallia biedt hier arrangementen aan voor minibreaks van 4 dagen/3 nachten op Jersey en langere Island Hopping reizen.

In het “Flowers & Nature”-arrangement ligt de focus op de natuurpracht van Jersey, met een bezoek aan Jersey Lavender en de botanische tuinen van Samarés Manor. In het “Feest voor alle zinnen’”arrangement staat een rondleiding en een proeverij op het La Mare Wine Estate op het programma, of nog een diner in één van de populairste restaurants van St Hélier. Beide minibreaks worden aangeboden in een budget, standaard of luxe verblijf.

Bij de Island Hopping programma’s is er een goed gevuld programma met zowel Jersey, Guernsey, Sark en Herm, of een 2 dagen langer “at easy” programma met slechts 3 eilanden, met name Jersey, Guernsey en Sark. Beide programma’s bieden extra’s zoals bv. de ferry’s tussen de eilanden en inkomgelden voor bezienswaardigheden.

Verder is er ook een nieuwe “Wales in een week”-reis, waarbij men kennis maakt met de ruwe kustlijn, de weelderig groene Nationale Parken, de kolossale kastelen en de majestueuze bergketens. Voor deze reis is er een keuze tussen een verblijf in guesthouses of inns of in first class hotels. Een extra optie is een verblijf in het Chateau Rhianfa op Anglesey Island.

De Hebriden zijn een tot de verbeelding sprekende eilandengroep in NW-Schotland. Gallia breidt het aanbod uit met een reis langs zowel de Inner als de Outer Hebrides. In deze reis staan zowel het afwisselende en romantische Isle of Skye als het ongerepte North Uist, South Uist met zijn grillige kustlijn en het ongewone eiland Barra met Kisimul Castle op het programma.

Rondreizen staan hoog in het vaandel bij Gallia maar die rondreizen moeten niet altijd met eigen wagen of huurwagen gebeuren. Het aanbod aan camperverhuur werd voor 2017 nog uitgebreid met naast verhuur in Scandinavië, IJsland, Canada, Ierland en Schotland nu ook mogelijkheden vanuit Londen.
Nu IJsland door de daling van de euro t.o.v. de IJslandse Kroon, en het groeiend succes ook, alsmaar duurder wordt, is de “Home away from home” rondreis in vakantiewoningen vooral voor families een budgetvriendelijkere formule dan een hotelvakantie. Je verblijft tijdens deze reis telkens 4 nachten in een vakantiewoning waarbij je de mogelijkheid hebt om uit je thuisbasis dagexcursies te doen.

Naast heel wat fly& drive opties biedt Gallia de mogelijkheid om grote delen van het land per trein te verkennen. In de brochure vind je de Montreal & Quebec combinatie en de wereldberoemde Rocky Mountaineer. Op de website staan er nog meer mogelijkheden.

Gallia stelde ook speciale Military Tattoo arrangementen samen, inclusief tickets en verblijf in degelijke en tophotels.

Carlson Rezidor Hotel Group

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.