Home > Travel Trade > Flixbus: reizen per bus heruitgevonden.
Staf Cars Flixbus

Flixbus: reizen per bus heruitgevonden.

Vanaf het Astridplein in Antwerpen vertrekt op regelmatige basis de nog jonge Flixbus naar Bratislava in Slovakije. Een try-out.

Opmerkelijk: de Flixbussen (er zijn er een duizendtal over heel Europa) worden toenemend benut door deelnemers uit diverse leeftijdsgroepen en dan vooral door een steeds groeiend aantal jongeren. Het imago van de autocars is alleszins verbeterd tegenover vroegere tijden.

Het vormt ook een unieke gelegenheid om te “socialisen” op Europees niveau, met veel jonge studenten en andere vakantiegangers. Passagiers appreciëren de behoorlijk goedkope manier van reizen en de goede aansluitingen, niet enkel met andere Flixbus-lijnen, maar al evenzeer met de luchthavens, Thalys, Deutsche Bahn enz.

Schrik niet als je in het straatbeeld van Stuttgart plots een personenwagen ziet opduiken met de oranje “Staf Cars” belettering. Uitbater van touringcars Staf Cremers kon daar inderdaad een “ankerplaats” voor buschauffeurs realiseren. De wisselchauffeurs beschikken er over een 7-kamers’ appartement, want de rij- en rusttijden worden heel minutieus nageleefd, zoals wettelijk bepaald.

Staf Tours is één van de Flixpijlers voor het Europese vasteland, zéker in onze gewesten. Staf Cremers is de founding father, en binnen de familiedynastie staat thans Paul aan het roer, met een vaste stekwaarde in het Limburgse Lommel.

Het bedrijf beschikt over een bijzonder grote vloot touringcars en onderscheidt zich met veel zin voor maatschappelijke visie en al evenzeer sociaal-economische verantwoordelijkheid.

Onlangs werden er 31 nieuwe autocars (bij producenten Van Hool en VDL) besteld, en sinds maart ll. stelde het ook 70 nieuwe chauffeurs tewerk. Staf Cars rust de nieuwe voertuigen uit met een revolutionair systeem dat de vermoeidheid van de chauffeurs preventief vaststelt en rapporteert aan de dispatching. Het bedrijf kocht ook een nieuw bedrijfsterrein van 12 hectare aan in Lommel, tegenover de huidige lokatie van 3,5 hectare aan de Luikersteenweg.

De uitdeining van het bedrijf staat toe dat er nog een kantoormarketeer in Lommel zal worden aangeworven, terwijl René Dirkx na zoveel jaren opgebouwde expertise zich vastbijt in de marketing en sales.

Flixbus maakte alvast een succesvolle zomerstart: meer dan 850.000 Benelux’reizigers werden er genoteerd sinds de Paasvakantie. Ondertussen werden de frequenties vanuit ons land naar Frankrijk en van Nederland naar het Ruhrgebied alvast verder opgedreven.

Er wordt ook verder geïnvesteerd in technologie en kwaliteit. Wereldwijd leidende partners staan er als tech-investeerders mede garant voor.

Nieuw dit jaar is de live-tracking van de bussen, verbeterde wifi en alsmaar versterkende groene mobility. Met de FlixUniversity wil men de chauffeurs constant bijscholen ook.

Prognosetijden worden aan de passagiers keurig tijdig medegedeeld via Ipad, gsm of andere media. De plaatsen voor het op- en afstappen zijn zeer weloverwogen, aansluitend, herkenbaar en geografisch algemeen bekend. Voor Bratislava spreken we over de busplaats tussen de Martin’s Cathedral en de UFO-pyloon, en hét herkenningspunt Bratislava Castle.

Bratislava, goed voor bijna 500.000 inwongers en één van de jongste Europese hoofdsteden, wordt terecht geroemd en graag in één adem genoemd met Boedapest en Wenen. Kunstliefhebbers kunnen er terecht in 20 musea en wel 80 galerijen. Verder is er het attractief muziekprogramma van het Slovaaks Nationaal Theater. ‘s Avonds is er volop ambiance in de stad door de vele cafés, bars, restaurants, casino’s en discobars.

Reizen naar sportwedstrijden

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.