Home > Travel Trade > Club Med Benelux streeft naar 100.000 klanten tegen 2021
Club Med

Club Med Benelux streeft naar 100.000 klanten tegen 2021

Club Med Benelux wil tegen 2021 een 100.00-tal klanten in portefeuille hebben. De doorgevoerde switch naar het hogere marktsegment en de verdere internationalisering moeten dit streven realiseerbaar maken. Dit jaar gaat Club Med Benelux alvast uit van een groei met 17%.

Met een omzet van 1.469 miljoen€ zette Club Med in 2016 een positief resultaat van 30 miljoen€ neer vóór belastingen en eenmalige posten (tegenover 6 miljoen€ in 2015). Ook de operationele winst steeg sterk, met een EBITDA van 109 miljoen€ (+15% tegenover 2015).

79% van de klanten verblijven in resorts met 4 of 5 drietanden (Ψ), die nu 77% uitmaken van het aanbod van Club Med (een stijging van 22 punten tegenover 2010)

Het aantal klanten wereldwijd (1,26 miljoen) nam toe met 1,2% (+4,8% buiten de Maghreb, Turkije en Egypte) in vergelijking met vorig jaar. 68% zijn internationale klanten (+10 punten over een periode van 10 jaar).

Met het project “Bestemming 2021” wil Club Med Benelux binnen 5 jaar alvast een totaal van zo’n 100.000 klanten bereiken. “Bestemming 2021” is een innovatie- en ontwikkelingsprogramma dat rust op vier pijlers: de beste prijs-kwaliteitverhouding in het hogere marktsegment, een verbeterde customer journey (digitalisering), het uitblinken in de relatie met de klant en steeds exclusievere vakantie-ervaringen.

Ondertussen wordt de wereldwijde ontwikkeling van nieuwe resorts versneld uitgevoerd. In de komende 3 jaar worden er wereldwijd 15 nieuwe resorts geopend en worden 9 bestaande resorts geupgraded naar het hogere marktsegment.  De bergbestemmingen zullen actief bijdragen aan deze ontwikkeling, met de opening van één nieuwe Club Med per jaar in de Alpen.  Na de opening in 2016 van Sanya en Beidahu (China), Lake Paradise en La Réserve, een Zone 5Ψ in het resort Rio Das Pedras (Brazilië), komen er dit jaar nog eens 3 nieuwe resorts bij: Tomamu Hokkaido in Japan, Grand Massif Samoëns-Morillon in de Franse Alpen en de 1ste Club Med Joyview in Anji (China).

Momenteel loopt in het resort Opio in de Provence 4Ψ een belangrijk investeringsprogramma van om en bij de 10 miljoen€, met als doel de kamers meer te richten naar de natuur met terrassen en balkons, het culinaire aanbod heruit te vinden en klanten onder te dompelen in de magie van Cirque du Soleil, en dit via de activiteit Creactive by Cirque du Soleil, een concept dat sinds de zomer van 2015 aanwezig is in het resort Punta Cana.

In december aanstaande opent een nieuw wintersportresort in de Franse Alpen de deuren, met name het Grand Massif Samoëns Morrilon 4T, voorzien van een hypermoderne design-infrastructuur. Het wordt een waar familieresort gelegen in een natuurlijke omgeving in het hart van skigebied Grand Massif, met een zicht van 360° op de omliggende bergen en gemakkelijk te bereiken, want op slechts 1u15 van Genève.

In de zomer 2018 introduceert Club Med een nieuw resort in het Siciliaanse Cefalu, het eerste resort overigens met 5 Drietanden in het Middellandse Zeegebied.

Club Med biedt tevens, aan zijn Franstalige klanten, meer dan 130 bestemmingen aan in de vorm van georganiseerde all-in rondreizen in groepen van maximaal 20 personen. Deze formule is sinds 2012 met 54% gestegen, en Club Med zou de omzet van dit product binnen de 5 jaar willen verdubbelen via twee initiatieven. Naast de rondreizen in groep lanceerde Club Med ook een aanbod van individuele rondreizen (van 2 tot 8 personen). Verder wil Club Med ook marktleider worden in het aanbod van rondreizen door China. Sinds dit jaar worden er 8 originele reisroutes voorgesteld om China te doorkruisen. Verder wordt er ook werk gemaakt van de bouw van talrijke nieuwe Club Med resorts in China, naast de 4 bestaande. Het zal Club Med de komende 5 jaar alvast een netwerk van bestemmingen opleveren op de grootste sites van China, gaande van de Chinese Muur in Guilin tot Yunnan.

Club Med baat een 70-tal resorts uit, waarvan 4/5 met 4 of 5Ψ. De groep is aanwezig in 26 landen verspreid over vijf continenten en stelt 23.000 GO’s (Gentils Organisateurs) en GE’s (Gentils Employés) van 110 verschillende nationaliteiten tewerk. Voor meer info, surf op www.clubmed.be

Reizen naar sportwedstrijden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.