Home > MICE > Terhills Hotel goes MICE

Terhills Hotel goes MICE

Het Terhills Hotel, grenzend aan Maasmechelen Village, gaat zich meer en meer gaan profileren als een MICE-bestemming.

“Van een hotel maken we inderdaad de overstap naar een MICE-locatie, met een bijna-verdubbeling van de aangeboden MICE-oppervlakte, aldus hotel manager Christiaan van Kesteren. Op deze manier kunnen we ook beter inspelen op de corporate – en events markt.

Het viersterren Terhills Hotel (www.terhillshotel.com), goed voor 60 luxekamers, zag nu ruim 4 jaar geleden het levenslicht, en dit onder het gesternte van een hotelketen. Sinds begin 2018 echter staat het hotel, nog steeds eigendom van de Limburgse Investerings Maatschappij, op eigen beentjes.

“Ons “stand alone” statuut stelt ons in staat om de markt op een meer autonome manier te gaan benaderen, los van eventuele groepsdirectieven, aldus Christiaan van Kesteren. Gezien de vele mogelijkheden die de Terhills site aan MICE organisatoren aanbiedt, leek het dan ook een logische stap om ons te gaan profileren als een MICE-bestemming op zich”.

Daartoe werd het hotel onlangs uitgebreid met een aangrenzend vergadercomplex met zicht op de schachtbokken uit het steenkoolmijnverleden. Terhills Conference, vanuit het hotel bereikbaar via een glazen loopbrug, bestaat uit twee modulaire ruimtes met een capaciteit tot maximum 120 deelnemers. Ons lijkt de locatie vooral geknipt voor training- en brainstormsessies, naast meetings, netwerkevents en productpresentaties. Vanuit de zalen, mede dankzij de hoge plafonds voorzien van veel lichtinval, heb je ook een mooi zicht op de mijnschachtblokken die momenteel gerenoveerd worden.

In het hotel zelf kunnen tot 12 personen terecht in een 25m2 grote boardroom. Zeker een troef is de fotogenieke Franse tuin inclusief waterfontein, waar de mogelijkheid bestaat om een event te organiseren in een tent. Er werd ook al eens een klimmuur geïnstalleerd, kleiduifschieten kan eveneens.

Op enkele minuten wandelafstand van het hotel kan je ook terecht in een vergaderaccommodatie in de Panoramapoort van het Nationaal Park Hoge Kempen, waar je gebruik kan maken van een blokopstelling inclusief whiteboard (max. 10 personen). Wie het iets “chiquer” wil, kan terecht in de VIP Lounge van Maasmechelen Village, een outlet shopping dorp. Wie een event wil organiseren voor enkele honderden deelnemers, kan daarvoor terecht in het cinemacomplex Euroscoop.

Terhills (www.terhills.com) staat bol van de leisure activiteiten, met de nadruk op natuur en ecologie. Je kan er wandelen en fietsen, en een bezoek brengen aan het Cablepark, voorzien van een kabelbaan voor waterskiërs en wakeboarders alsook een opblaasbaar aquapark van 1500 m2.

En daar blijft het niet bij. Samen met Center Parcs zal er werk gemaakt worden van het Terhills Resort, een vakantiecomplex met 250 villa’s die allen aan het water zullen liggen, met een geplande opening in 2020. Daarnaast is het ook uitkijken naar het nieuwe en te midden het groen gelegen wellnesscomplex Elaisa (opening medio 2019) dat, dixit Christiaan van Kesteren, zal uitgroeien tot de mooiste saunacomplex van het land.

En, niet te onderschatten in deze mobiliteitsonvriendelijke tijden: Terhills Hotel is (zeer) vlot bereikbaar vanuit het binnenland. Je rijdt als het ware tegen de files in, en het ligt ook op slechts 15 minuten van Maastricht Airport; interessant dus voor wie een ochtendvlucht moet halen en de avond voordien nog even in een groene en rustgevende omgeving wil logeren.

Reizen naar sportwedstrijden

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.