Home > MICE > Las Vegas stands for business
Bellagio, Hotel Front, Strip. 9/17/05

Las Vegas stands for business

“Een breed keuzepalet aanbieden en nog meer groepen aantrekken, dat is ons streven voor de komende jaren, zo stelt Chris Meyers, WTC Las Vegas Executive Director en LVCVA Vice President of Sales. Las Vegas staat nu eenmaal synoniem voor business, en daar willen we verder op inspelen.”

Vorig jaar verwelkomde Las Vegas 42,2 miljoen bezoekers, waarvan er 6,6 miljoen (een record) voor zakelijke doeleinden afreisden. Met 150.000 hotelkamers is Las Vegas ook de nummer één stad qua hotelaanbod in de USA. Jaarlijk worden er ongeveer 22.000 meetings en congressen gehouden.

De Las Vegas Convention and Visitors Authority beschikt over 15 kantoren in 20 landen, die in totaal 75 landen coveren. Daartoe sluit het zakelijke partnerships via het World Trade Centers Association netwerk, dat op Benelux-niveau vertegenwoordigingen heeft in Brussel, Leeuwarden en Twente.

Nederland staat in de top vijftien van internationale markten voor Las Vegas met bijna 58.000 zakelijke bezoekers in 2016, een stijging met 4% ten opzichte van het jaar daarvoor. Vanuit ons land werden er 26.000 zakelijke bezoekers geteld.

“In 2007 waren er nog “maar” 12.000 zakelijke bezoekers uit België, dus voor 2017 realiseerden we en meer dan verdubbeling, aldus Chris Meyers. We zien trouwens een constante groei vanuit de Europese markten, met Groot-Brittannië als grootste markt, gevolgd door Duitsland en Frankrijk. Het is ook onze bedoeling om verdere promotionele activiteiten te ontwikkelen bij de internationale associaties en de bedrijfswereld”.

Naast de marketing en promotie voor Zuid-Nevada als wereldwijde toeristische en conventie bestemming, exploiteert de LVCVA het Las Vegas Convention Center, het enige nationale conventiecentrum dat is ontwikkeld als World Trade Center en één van de grootste congrescentra in de Verenigde Staten.

“In april ll gestart met een verdere uitbreiding moet het Las Vegas Convention Center uitgroeien tot hét grootste in zijn soort in Noord-Amerika, aldus Chris Meyers. We verwachten dat de uitbreiding tegen december 2020 een feit zal zijn.”

Nog in Las Vegas wil men met projectinvesteringen van in totaal meer dan 15 miljard dollar het succes van de conventie- en meetingsindustrie in de regio blijven behouden en uitbreiden. Zo wordt er flink wat meetingruimte toegevoegd in het Las Vegas Convention Centre District (LVCCD), goed voor een investering van 1,4 miljard dollar.

Wat is de gemiddelde spending van een MICE-bezoeker in Las Vegas?

“We spreken over een bedrag van 1.200 dollar, zonder de vluchten uiteraard, en in vergelijking met een leisure-klant verblijf een MICE-klant ook langer. Wij streven er altijd naar om van maandag tot donderdag professionals aan te trekken, terwijl in het weekeinde een leisure publiek centraal staat. De komende 3 jaar staan er ook twee nieuwe mega-resorts op stapel, wat het kamerbestand van Las Vegas verder zal opdrijven met 1.000 extra kamers. Er komt ook 3 miljoen m² bijkomende exhibitieruimte bij, verspreid overall in de stad”.

Las Vegas is vanuit Frankfurt non-stop bereikbaar met Condor, terwijl het ook met Eurwings kan vanuit München. Ook vanuit Groot-Brittannië zijn er diverse non-stop vluchten.

Voor meer info, surf naar de website van het World Trade Center Las Vegas

Reizen naar sportwedstrijden

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.