Home > MICE > Europa-Park-Arena goed voor 6.000 deelnemers
Europa Park Arena

Europa-Park-Arena goed voor 6.000 deelnemers

In het Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark, wordt in de loop van het voorjaar met de Europa-Park-Arena een nieuwe, multifunctionele evenementen- en mediahall in gebruik genomen, goed voor maximaal 6.000 gasten.

Onder de noemer “Confertainment”, een samentrekking van de woorden “conferences” en “entertainment”, worden er in het Europa-Park jaarlijks 1.300 evenementen georganiseerd, zoals congressen, concerten, beurzen, gala’s en andere bijeenkomsten voor bedrijven. Het park beschikt hiervoor over tientallen locaties in het park, en over vijf viersterren themahotels. Elke bijeenkomst kan aangekleed worden met showacts die verzorgd kunnen worden door de meer dan 250 eigen artiesten. Het park is ook nog steeds het eerste en enige attractiepark ter wereld met een restaurant met (twee) Michelin-sterren.

In het voorjaar van 2017 krijgt Europa-Park er met de Europa-Park-Arena een nieuwe locatie bij. Deze hall heeft een oppervlakte van bijna 3.000m² en meet 60 x 49 meter. Met een hoogte van 13 meter bestaat de mogelijkheid om een podium met alle benodigde faciliteiten te plaatsen. Op de eerste verdieping komt een balkon, een VIP-ruimte én een conferentiezaal voor 80 personen. Ook zijn er keukenfaciliteiten voorzien om 2.400 gasten gelijktijdig een diner aan te bieden.

Europa-Park, gelegen in het Zwarte Woud, is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Het werd ook al verschillende keren uitgeroepen tot het beste park van Europa, en het werd ook al drie jaar op rij (van 2014 tot 2016) uitgeroepen tot het beste park ter wereld. In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 attracties en shows. Verder zijn er ook 13 achtbanen, en staan er dagelijks 23 uur show op het programma. Aan de rand van het hotel zijn er 5 bijzondere themahotels. Overnachten kan in ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten, of op de camping. Voor meer info, surf op www.europapark.com

Reizen naar sportwedstrijden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

De members-only reisorganisatie Secret Escapes fungeert als een reisagent voor hotels, touroperators en leveranciers.

De expansie van Secret Escapes

De members-only reisorganisatie Secret Escapes fungeert als een reisagent voor hotels, touroperators en leveranciers die hun aanbiedingen via de marketingkanalen ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.