Home > MICE > 2016: topjaar voor Meet in Mechelen
Meet in Mechelen: Elisabeth Hotel by night
Meet in Mechelen: Elisabeth Hotel by night

2016: topjaar voor Meet in Mechelen

“Mechelen zit in de MICE-lift, en dan niet enkel omdat Bart Somers uitgeroepen werd tot de beste burgemeester van de wereld, glimlacht Kurt Callaert van Meet in Mechelen. We hebben het voordeel van de centrale ligging in Vlaanderen, met de nabijheid van twee luchthavens ook, met name Brussels Airport en Internationale Luchthaven Antwerpen. Bovendien komen steeds meer en meer bedrijven zich in het Mechelse vestigen, net als meer en meer jonge tweeverdieners overigens.”

2016 was het jaar van de spreekwoordelijke doorbraak voor Meet in Mechelen, dat in maart 2014 het levenslicht zag. Er werden 199 dossiers behandeld (tegenover 132 in 2015, of een stijging met 50%), waarvan er 80 tot een event leidden (tegenover 41 in 2015). 43% van de dossiers was afkomstig van bedrijven uit Mechelen, gevolgd door Brussel Hoofdstedelijk Gewest (42%), de provincie Antwerpen (19,6%) en het buitenland (9%, en dan vooral Nederland).

“Opvallend is dat 54% van de deelnemers corporates zijn, aldus Kurt Callaert. Het gemiddeld aantal deelnemers ligt rond de 25 à 30 personen, en als we de gemiddelden van Toerisme Vlaanderen considereren, kunnen we spreken van een potentiële besteding van €3 miljoen”.

Qua hotellerie is het uitkijken naar het Hotel Van der Valk, gelegen aan het voormalige zwembad en goed voor 180 kamers. Voorlopig is het nog wachten op de bouwvergunning, maar verwacht wordt dat het hotel einde 2018/begin 2019 zijn deuren zal openen.

Meet in Mechelen, dat werkingsmiddelen ontvangt vanwege Provincie Antwerpen, telt 132 leden, gevestigd in Mechelen en het groene hinterland. Het lidmaatschap is gratis.

“We kijken inderdaad verder dan Mechelen alleen, aldus Kurt Callaert. De Schelde – en de Rupelstreek bv. lenen zich perfect voor teambuilding-activiteiten”.

De website www.meetinmechelen.be werd uitgebreid met nieuwe functionaliteiten, zoals een gratis offerte aanvraag en een inschrijvingsoptie op de newsletter.

Ook werd het team van Meet in Mechelen uitgebreid. Filip Van Laer vervoegde het team, part time, sinds september 2015.

“Mechelen profileert zich steeds meer als een MICE-alternatief naar bedrijven toe, aldus nog Kurt Callaert. Ook op het leisure vlak gaan we crescendo. Mechelen werpt zich meer en meer op als een “stad voor gezinnen”.   Zo zijn er bv. stadsplannetjes specifiek ontworpen voor kinderen. Een goede wisselwerking met de leisure speelt zeker in het voordeel van de MICE-sector, en vice versa.”

Reizen naar sportwedstrijden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Van Der Valk Antwerpen

Van der Valk Hotel Antwerpen gerenoveerd

Het Van der Valk Hotel Antwerpen, gelegen aan de afrit Borgerhout op de Antwerpse ring, maakte werk van de verbouwing ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.