Home > Hotellerie > Villa Oranje: hier spreekt men Nederlands
Villa Oranje in Pattaya
Villa Oranje in Pattaya

Villa Oranje: hier spreekt men Nederlands

In het vaak overdrukke Pattaya is het Villa Oranje hotel, met Eric Geldermans als nederlandstalige hoteluitbater, een rustpunt. En: hier spreekt men Nederlands.

Voortaan wordt er tol geheven tussen Suvarnabhumi Airport en Pattaya, maar daar krijg je dan wel een, in vergelijking met voorgaande jaren, fel verbeterde autoweg voor in ruil.

Pattaya werkt aan een familievriendelijker imago, en bij het binnenrijden van de badplaats volgt de ene aankondiging van een nieuwe attractie de andere op. Onlangs werd er ook een nieuwe ferrydienst tussen Pattaya en Hua Hin in gebruik genomen.

Het hotelaanbod in Pattaya is enorm en blijft verder uitbreiden ook. Keuze zat dus. Wie op zoek is naar een “home away from home”, en waar men bovendien de nederlandse taal machtig is, kan terecht in het in boutique style opgetrokken Villa Oranje, met de Nederbelg Eric Geldermans als hotelmanager.

“Wij garanderen onze gasten complete rust, en dan wel omdat Villa Oranje zich in een doodlopende straat bevindt, zonder doorgaand verkeer dus. Toch kan je, met de open busjes op Pattayaklang Road, op enkele minuten aan het strand kan staan”.

Villa Oranje telt in totaal 16 kamers, comfortabel ingericht (met mini-kluisje, minibar, ligbad in de badkamer) en beslist ruim qua oppervlakte. Er is een flat screen met een 50-tal TV-kanalen, waaronder BVN, zodat je ook de actualiteit in ons land kan volgen. Ook in de bar hangt er een (grotere) flatscreen, en kan je je onderdompelen in een hele reeks foto’s “uit de oude doos” over het Nederlandse koninklijke leven. Er hangt ook een foto over het Pattaya uit het begin van de jaren 50, toen het inderdaad nog een klein vissersdorpje was…WiFi wordt, overal in het hotel, gratis aangeboden, en in de lounge staat er ook een computer ter beschikking.

Villa Oranje beschikt ook over een “huiskamer”, een voor iedereen toegankelijke lounge, geopend vanaf 8 tot 21u., al is dat laatste wel rekbaar in functie van de heersende gezelligheid…

Ontspannen kan in het ziltwater zwembad, omgeven door ligstoelen. Er is ook een bel waarmee je een drankje kan laten aanrukken. Badhanddoeken zijn gratis te verkrijgen tussen 9 en 17 uur.

Er is een kleine kaart met een ontbijt (niet in de kamerprijs inbegrepen), diverse belegde broodjes, Franse baguettes, tosti’s, uitsmijters, diverse soepen en enkele warme snacks zoals kroketten, frikadellen, gehaktballen en sates, allen uit eigen keuken. Uiteraard zijn er ook een aantal Thaise gerechten verkrijgbaar.

Gasten kunnen hun kledij laten wassen en strijken voor 90 Baht (ongeveer €2) per kilo. Was gebracht voor 12 uur ligt de volgende dag in de namiddag netjes verpakt weer in de kamer, was gebracht na 12 uur is twee dagen nadien klaar. Eigenlijk logeer je hier niet alleen, hier “leef” je ook mee met de kleine hoteléquipe.

Villa Oranje (www.villaoranje.com) biedt ook een taxi- en minibus service aan, en je kan er ook een motorfiets (125cc), motor (400cc) of auto huren, verzekering inbegrepen (niet onbelangrijk in Thailand). Je dient wel een internationaal rijbewijs te kunnen voorleggen.

En men zou misschien niet meteen de link leggen, maar Pattaya is ook een paradijs voor golfers.

“Binnen een uur autorijden zijn er minstens een 20-tal golfterreinen ook, met prijzen die doorgaans een stuk lager liggen dat wat we in Europa gewoon zijn”, aldus nog Eric Geldermans.

Conclusie: hup (Villa) Oranje, hup…

Reizen naar sportwedstrijden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Dusit International op naar 50 nieuwe hotels

Met 29 hotels in de portfolio en meer dan 50 projecten in de pipeline mikt Dusit International de komende jaren ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.