Home > Hotellerie > Van der Valk Hotel Antwerpen gerenoveerd
Van Der Valk Antwerpen
Van der Valk Antwerpen, Bistro Stiel.

Van der Valk Hotel Antwerpen gerenoveerd

Het Van der Valk Hotel Antwerpen, gelegen aan de afrit Borgerhout op de Antwerpse ring, maakte werk van de verbouwing van de eerste verdieping. Op het gelijkvloers werden de entree, de lobby, een vergaderzaal, de Bistro Stiel en de bar allemaal vernieuwd. Met als resultaat een warm en eigentijds design, benadrukt door het gebruik van natuurlijke materialen en warme kleuren. Een open haard brandt, en er is een doorkijkje naar de bar en naar het restaurant. In het verlengde van de houten receptie is een shopje gecreëerd waar je terecht kan voor drankjes en snacks, maar ook voor wat typisch Antwerpse specialiteiten en souvenirs. Verrassend en in het oog springend hierbij is de snoepautomaat, waaruit zakjes met nostalgische snoepjes gekocht kunnen worden.

Het vroegere restaurant was veel kleiner, want thans werd de nabijgelegen zaal erbij betrokken en werd ook de bar meer open gemaakt. Opvallend zijn de grote koperen 250 liter biertanks die boven de bar hangen. Er zijn veel speciale bier- en wijnvariëteiten te verkrijgen, en alle medewerkers hebben dan ook een cursus gekregen om hier extra kennis in op te doen. Ook de koffie krijgt de nodige aandacht: hij wordt gezet met een pistonapparaat, en een aantal medewerkers kregen een barista-opleiding.

Met de nieuwe ruimte in het restaurant is er nu plaats voor 180 personen, maar te groot oogt het zeker niet, dankzij de mooie afscheidingen en hoeken. Sfeerbepalend is de eikenhouten vloer in Versaillemotief. Ook de keuken is vernieuwd met nieuwe vloeren, muren en apparatuur. Annex is er een groot live cooking buffet dat gebruikt wordt voor ontbijt, lunchbuffetten, een dinerbuffet op zaterdagavond en op zondag een brunchbuffet. Opvallend bij het buffet is de authentieke broodoven, waarin uiteraard eigen broden gebakken worden.

Naast het restaurant bevindt zich de vergaderzaal De Herbergier. Op de wand staat een enorm portret van de ultieme familie-herbergiers: oprichters Martinus en Rie Van der Valk. De zaal biedt plek aan 110 personen. Het is al een mooi voorproefje van alle zalen op de achtste verdieping die dit jaar vernieuwd zullen worden. Alle zalen worden vernoemd naar een ambacht die vroeger in Antwerpen werd uitgeoefend.

Het terras is flink vergroot en acht maanden van het jaar te gebruiken, dankzij ingebouwde heaters en glaswanden. Dé eyecatchers hier zijn de gigantische graffiti kunstwerken van een toekan die op de muur gespoten zijn. Ambachten en handwerk staan centraal in het hotel en dat is ook hier te zien.

Na deze vernieuwingen stopt het nog niet voor Van der Valk Hotel Antwerpen. De meeting afdeling en de kamers worden de komende jaren eveneens vernieuwd.

Reizen naar sportwedstrijden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Radisson Blu Antwerpen

De nieuwe look van het Radisson BLU Anwerpen

Het pal tegenover het central Station gelegen Radisson BLU Antwerpen investeerde 9 miljoen€ in een omvangrijke verbouwing en nieuwe look. ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.