Home > Hotellerie > Radisson nu ook in Brugge
Radisson Blu Bruges

Radisson nu ook in Brugge

Met het Radisson Blu Hotel Bruges biedt de hotelgroep Radisson voortaan ook een hotel aan in het Venetië van het noorden.

“Met een ligging vlakbij het station van Brugge en een “anders dan anders” imago tegenover het “klassieke” Brugse hotel bieden we een alternatief aan voor zowel de leisure als de zakenklant, “aldus General Manager Kris De Man.

Het Radisson Blu Bruges is een volledig nieuwbouw hotel op wandelafstand van het station van Brugge, en biedt 109 kamers en suites aan. Er zijn ook 19 familiekamers; bij Radisson kunnen kinderen tot 12 jaar gratis logeren indien ze in de kamer van de ouders verblijven.

“Onze bereikbaarheid, want dicht bij het station gelegen, is beslist één van onze troeven, aldus Kris De Man. Het hotel ligt ook net buiten de ring van Brugge, wat de vlotheid van parkeren enkel maar ten goede komt. In de met andere bedrijven uitgebate ondergrondse parking bieden we 1.500 parkeerplaatsen aan. Klanten betalen 3,50€ per 24 uur. Wie hier parkeert, ontvangt overigens een gratis busticket om de stad te gaan ontdekken.”

Hoe differentieert Radisson Hotel Bruges zich op de druk bezette Brugse hotelmarkt?

“Op de toch wel stabiele hotelmarkt die Brugge heeft, differentiëren we ons door van het zeg maar traditionele hotelimago af te stappen, aldus Kris De Man. We zijn dus geen typisch knus-romantisch hotel dat opgetrokken wordt in een historisch gebouw, maar wel een international ketenhotel met alle standards die Radisson kenmerken. 80% van onze klanten komen uit het leisure segment, wat “normal” is gezien de toeristische aantrekkingskracht van de stad, maar we willen vooral het MICE segment, thans goed voor 10 à 15% opdrijven naar 25 à 30%”.

Zowel op het gelijkvloers als op de bovenverdieping kunnen er seminaries doorgaan voor een 120-tal deelnemers, in 6 meeting rooms. In de vergaderzaal op de bovenverdieping (met veel natuurlijke lichtinval), en uiteraard ook vanop het buitenterras heb je ook een mooi panoramisch zicht op Brugge; toch wel uniek voor de Brugse hotelsector en zeker een “extraatje” dat MICE-organisatoren aan hun klanten kunnen aanbieden. Ook de rooftop bar op de twaalfde verdieping is bijzonder; bij mooi weer zie je Zeebrugge en de kust liggen trouwens. Eten en drinken kan in de modern aangeklede Black Swan Restaurant and Bar op het gelijkvloers. Waarna je op een tiental wandelminuutjes tijd in het centrum van Brugge staat.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Radisson Park Inn Hasselt 1

Radisson Blu Hotel Hasselt: het grootste MICE hotel van Limburg

Met de ingebruikname van de nieuwe vergader- en feestzaal, goed voor een capaciteit tot 300 personen en een oppervlakte van ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.