Home > Hotellerie > Radisson Blu Hotel Hasselt: het grootste MICE hotel van Limburg
Radisson Park Inn Hasselt 1

Radisson Blu Hotel Hasselt: het grootste MICE hotel van Limburg

Met de ingebruikname van de nieuwe vergader- en feestzaal, goed voor een capaciteit tot 300 personen en een oppervlakte van 300m², profileren het Radisson Blu Hotel Hasselt en het Park Inn by Radisson Hasselt zich tot het grootste MICE hotel van de provincie Limburg, goed voor 14 vergaderzalen en 220 kamers. Voortaan is het mogelijk om er een seminarie of feest voor 280 tot 300 personen te organiseren.

“Dankzij deze extra capaciteit optimaliseren we onze aantrekkingskracht op de markt van de residentïele seminaries, aldus general manager Frédérique Meertens, en kunnen we ook beter concurreren met steden als Antwerpen, Gent enz. We bieden ook één check-in desk aan voor groepen, en dit voor beide hotels.”

Het in april ll. geopende Park Inn by Radisson Hasselt (3* superieur), een franchise hotel van de hotelgroep Rezidor, biedt 84 kamers aan, allen voorzien van het moderne Park Inn design en uitgerust met gratis Wifi, koffie-& theefaciliteiten, een flatscreen TV en een werkplek. De badkamer is voorzien van een regendouche, een haardroger en badproducten van het bekende merk Dove. Een minibar is er niet, maar wel room service, en dit met gerechten die afkomstig zijn van het “fully serviced” Radisson Blu Hasselt; je dient de gerechten wel zelf af te halen aan de receptie. Er is ook een kluisje. De hotelgasten kunnen tevens gratis gebruik maken van de hotel fitness (+/- 60 m²).

“Je vindt in het hotel een mix van verschillende stijlen terug, vervolgt general manager Frédérique Meertens. Daarbij hebben we ook de nadruk gelegd op “open spaces” en een minder formele en huiselijke aanpak. Iedereen die hier werkzaam is, beschouwen we ook als een “host” in plaats van een traditioneel personeelslid.”

Tot de faciliteiten behoren een sfeervolle lobbybar “Live Inn Room” en een ontbijtrestaurant met 74 plaatsen, waar een uitgebreid koud en warm “Park Inn by Radisson” ontbijtbuffet met trendy & gezonde producten geserveerd wordt. Je kan er ook noedels en gepocheerde eitjes consumeren.

Op de negende verdieping van het hotel worden er nog 10 multi-functionele studio’s ingericht met eigen kitchenette en aparte zithoek, meteen een primeur voor de Hasseltse hotellerie. Met deze hotelstudio’s wordt op de zakelijke longstayers gemikt die op zoek zijn naar een tweede thuis voor hun langdurig verblijf en voor de leisure gasten die opteren voor meer ruimte en comfort.

Naast de 10 reeds bestaande vergader- en evenementenzalen van het Radisson Blu Hotel Hasselt werd tevens de plenaire “Jeneverzaal” in gebruik genomen, gelegen tussen de 2 torens op de tweede verdieping. Deze splinternieuwe eventruimte is zeer flexibel en kan opgedeeld worden in 4 multifunctionele zalen en/of gecombineerd worden met de foyer (300 m²) en een terras (60 m²). Er kunnen bijeenkomsten en evenementen tot 280 à 300 personen kunnen plaatsvinden.

Als ode aan de Hasseltse Jenever kregen de vier nieuwe vergaderzalen de namen “Smeets, Fryns, Wissels en Noblesse”. Smeets en Fryns zijn bekende namen in jeneverland, en daarnaast zal vanaf mei 2018 ook de jenever van ”Wissels” terug in productie gaan. De jenever “Noblesse” verwijst naar de familienaam van de moeder van dhr G. Lenaers. Deze zalen zijn uitgerust met high-tech audiovisuele voorzieningen zoals ingebouwde schermen, beamers, geluidsinstallatie, domotica-systemen en digitale signalisatieborden. MICE-organisatoren kunnen ook terecht in de trendy Sky Lounge op de 19de verdieping van het Radisson Blu Hasselt, met waarschijnlijk de mooiste skyline van Hasselt, mede dankzij het 360° panoramisch zicht.

Tijdens de zakelijke bijeenkomsten kunnen de gasten het Radisson Blu “Experience Meeting” concept ervaren. Een groot voordeel is dat beide hotels rechtstreeks met elkaar verbonden zijn, waardoor er grotere groepen gehuisvest kunnen worden over beide accommodaties. Parkeren kan in de ondergrondse privé-garage, uitgebaat door Q-Park. Binnenkort kan de kostprijs van de parkeerbeurt op de verblijfsfactuur geplaatst worden.

De jonge en ambitieuze hotelgroep “GL Hospitality” bezit naast het Radisson Blu Hotel Hasselt en het Park Inn by Radisson Hasselt twee hotels in Wallonië, met name het Park Inn by Radisson Liège Airport Hotel en het Best Western Wavre Hotel.

Het Park Inn by Radisson Liège Airport ligt direct aan de luchthaven, beschikt over 100 kamers en 300 m² vergaderzalen. Het Best Western Wavre Hotel heeft telt momenteel 70 kamers en conferentiezalen. Volgend jaar wordt het hotel uitgebreid naar een totaal van 102 kamers en 200 m² vergaderzalen.

In het tweede kwartaal van 2018 wordt ook het eerste Radisson Blu Hotel in Brugge in gebruik genomen (vlak aan het station), goed voor 108 kamers en 400 m² vergaderruimtes. In het Oude-Gasthuis aan de kanaalkom van Hasselt zal GL-Hospitality tevens een boetiekhotel met 50 tot 70 kamers realiseren, met een gastronomisch restaurant, buitenterras, welness en vergader- & evenementenzalen. GL Hospitality stelt momenteel meer dan 125 werknemers tewerk in de hotelsector.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

De steile ambities van Tunesië

De steile ambities van Tunesië

Waait er een nieuwe wind door het toerisme in Tunesië? De drang om zich beter in de markt te positioneren, ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.