Home > Hotellerie > Meininger Hotel Amsterdam Amstel: het hybride verdienmodel van de toekomst?

Meininger Hotel Amsterdam Amstel: het hybride verdienmodel van de toekomst?

De Meininger Group nam onlangs haar tweede hotel in Amsterdam in gebruik. Het Meininger Hotel Amsterdam Amstel ligt op een minuutje wandelen van het Amstel station (trein en metro) en is onderdeel van de recent in gebruik genomen en 100 meter hoge Amstel Tower, meteen het hoogste residentiële gebouw van de Nederlandse hoofdstad. Naast de 185 kamers en 802 bedden, verspreid over de eerste zes verdiepingen, zijn er ook nog eens 192 appartementen in het gebouw.De Amstel wijk is economisch volop in ontwikkeling, met steeds meer en meer bedrijven die er zich in de buurt vestigen. Pal naast het budgethotel werd ook een nieuw busstation in gebruik genomen, en met de trein en/of de metro ben je nog sneller (op een tiental minuutjes) in het Centraal Station van Amsterdam.

In het hotel heerst een “urban community” sfeer en loop je hotelgasten van diverse pluimage tegen het lijf, zoals groepen (vooral leisure maar ook business), studenten op schooluitstap, backpackers, families met kinderen en koppeltjes op city trip. Eén en ander resulteert in een gezonde “vibe”, dit alles in een interieur design gebaseerd op het thema “zeeniveau”. Amsterdam ligt inderdaad deels onder zeeniveau en heeft “water” steeds centraal gesteld in haar profilering.

Qua accommodatie zijn er enkel kamers voor 4 of 6 personen beschikbaar (boeken voor 2 personen is sowieso mogelijk uiteraard), wat het qua pricesetting interessant maakt naar groepen toe en ook de basis vormt van het hybride verdienmodel van Meininger. Het kan dus best wezen dat je, in functie van de beschikbaarheid, een kamer “moet” delen met onbekenden; wordt wel duidelijk aangegeven bij het online boeken. Soms zijn ook “female dorms only” mogelijk.

De kamers zijn voorzien van gratis WiFi, een flatscreen TV (met ook Belgische TV-kanalen), een badkamer met douche (en haardroger). In de kamers voor 6 personen is het toilet apart gescheiden van de douche.

Ontbijten (enkel koude gerechten, maar divers en goed verzorgd) kan aan de democratische prijs van 7,90€. Aan de bar (dagelijks geopend van 8 tot 0u30) kan je weliswaar panini’s, toasts en (enkel op vrijdag) hot dogs verkrijgen, naast een drankengamma, maar een traditioneel restaurant is er niet; die zijn er wel in de redelijke buurt van het hotel. Verder is er ook een 24 uur op 24 automaat voor drankjes, snacks en diverse benodigdheden (US kabels bv.). Nog op het gelijkvloers zijn er verschillende zithoekjes, een Meininger fotoshoot booth, een biljart, een kid’s corner een game zone. Vrij uniek ook is de “gastenkeuken”, waar je op twee kookeilanden en met het het aangeboden keukenmateriaal je eigen potje kan koken. Je kleren wassen kan in de wasmachine (aan 3.60€/wasbeurt), inclusief droogautomaaat. Het enige dat niet toegelaten wordt, is het mee binnenbrengen van extern aangekochte alcohol.

“Voor grote groepen kunnen we, in samenwerking met onze externe partner, lunches en/of diners vooraf bespreken en organiseren”, aldus de uit het Waasland afkomstige Operations Manager Pieter-Jan Massoels.

Individuele reizigers dienen er rekening mee te houden dat, bij (te) vroege aankomst in het hotel, hun bagage enkel in een locker gestockeerd kan worden, aan 50 eurocent per uur en 6€/dag maximum, wat nog steeds goedkoper is dan in de treistations. De bagage van groepen wordt wel gratis bijgehouden in een aparte ruimte tot er kan ingecheckt worden.

Het hotel hurt 20 parkeerplaatsen in het Q-park, en dit aan een gereduceerd tarief van 20€/24 uur, op basis van beschikbaarheid en niet op voorhand boekbaar. Indien de plaatsen verhuurd zijn, kan je bij Q-park zelf terecht a rato van 30€/24 uur.

Het Meininger Hotel Amsterdam Amstel is al het tweede hotel van de Meininger Group in Amsterdam.

In 2012, ging het eerste hotel open aan het Sloterdijk station met toen 219 kamers, maar in de afgelopen jaren uitgebreid naar 321 kamers met in totaal 1.177 bedden. In ons land is de keten aanwezig aan de Henegouwenkaai, in de gebouwen van de voormalige Belle Vue brouwerij in Brussel, en tegen het einde van volgend jaar komt er een tweede in de buurt van het Zuidstation.

Met de opening van het Meininger Hotel Amsterdam Amstel, heeft de hotel groep, met hoofdkantoor in Berlijn, thans 20 hotels met een totaal van 10.492 bedden en 2.978 kamers, en dit in 12 Europese steden waaronder Berlijn, Kopenhagen, Frankfurt/Main, Hamburg, Leipzig, Londen, Milaan, München, Salzburg, Wenen en dus ook Brussel en Amsterdam. Contracten voor 14 nieuwe hotels in Berlijn, Brussel, Boedapest, Dresden, Genève, Heidelberg, Lyon, Milaan, München, Parijs, Rome, Sint Petersburg en Zurich werden al ondertekend. Qua uitbreiding ligt de focus nog steeds op Europa, maar er wordt ook uitgekeken naar mogelijkheden in Noord-Amerika en Zuid-Azië. In de “Treugast Investment Ranking 2016” behaalde de Meininger Group een AA rating.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Leonardo Royal Hotel: een nieuwe MICE-speler in hartje Amsterdam

Met de ingebruikname medio april 2019 van het Leonardo Royal Hotel Amsterdam zet de internationale Fattal Hotel Group, sinds 2007 ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.