Home > Hotellerie > Leonardo Royal Hotel: een nieuwe MICE-speler in hartje Amsterdam

Leonardo Royal Hotel: een nieuwe MICE-speler in hartje Amsterdam

Met de ingebruikname medio april 2019 van het Leonardo Royal Hotel Amsterdam zet de internationale Fattal Hotel Group, sinds 2007 actief op de Europese markt, een volgende stap in haar groeistrategie.

Het nieuwe, 18 verdiepingen hoge viersterren hotel, goed voor 490 kamers, is het eerste Leonardo Royal van Nederland en biedt uitgebreide meeting faciliteiten aan, met name 11 vergaderzalen waaronder een 6 meter hoge ballroom van 900m², goed voor een capaciteit van 6800 personen en mét uitzicht over het water.

De ligging is uiterst centraal, met een goede bereikbaarheid van de RAI, de Zuidas, het centrum en Schiphol Airport. Van de meer dan 190 hotels op meer dan 100 bestemmingen in Europa en Israël is deze nieuwe aanwinst in Amsterdam meteen ook het grootste hotel van de groep.

Naast de ruime conferentie- en event-faciliteiten zijn er ook interessante netwerkmogelijkheden voor Royal Network leden, zoals inspirerende sprekers en benefietevenementen. En om contact tussen gasten te bevorderen wordt er bijna iedere avond live muziek gespeeld.

“Bij ons ligt de focus op interactie”, aldus general manager Jakob-Jan Blaauw. “Iedere reis is een kans om inspiratie te vinden, mensen te ontmoeten en de zakendeal van je leven te sluiten. In het hotel faciliteren we dit waar en wanneer we maar kunnen, tijdens meetings en daarbuiten. We gaan werken met echte conversation starters, op culinair gebied maar ook vanuit ons Break & Play-concept waardoor iedereen weer vol nieuwe energie verder kan”.

Waarin onderscheidt het hotel zich verder nog van de concullega’s?

“Met 490 kamers zijn we niet alleen de nummer 3 in Amsterdam qua capaciteit, we bieden alle faciliteiten ook onder één dak aan. Vrij uniek is dat onze ballroom over een dakterras van 400 m² beschikt. Tevens is de RAI op slechts 1 metrostation verder gelegen. Op de Belgische markt willen we het hotel vooral als event location positioneren. Verder mikken we vooral op de markt van de residentiële seminaries”.

Deze toevoeging brengt het aantal hotels van de Fattal Hotel Group op 6 in Amsterdam, samen goed voor ongeveer 2.000 kamers.

Leonardo Hotels is een groeiende groep met meer dan 150 hotels in Europa. Het bedrijf is onderdeel van de Fattal Hotel Group, een Israëlische beursgenoteerde onderneming opgericht door David Fattal. Leonardo Hotels richt zich op het drie- en viersterren-plus segment, met hotels die elk hun eigen design en uitstekende services bieden. De portfolio van de Fattal Hotel Group bestaat uit de merken Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels, NYX Hotels (gericht op moderne lifestyle en een club-atmosfeer) en de onlangs overgenomen ketens Jury Inn (Verenigd Koninkrijk en Ierland) en Apollo Hotels (Nederland). Voor meer info, surf naar www.leonardo-hotels.com en www.fattal-hotels.com

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Meininger Hotel Amsterdam Amstel: het hybride verdienmodel van de toekomst?

De Meininger Group nam onlangs haar tweede hotel in Amsterdam in gebruik. Het Meininger Hotel Amsterdam Amstel ligt op een ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.