Home > Hotellerie > Hotel FRANQ: nieuwe boetiek hoteltopper voor Antwerpen
Hotel Franq Antwerpen

Hotel FRANQ: nieuwe boetiek hoteltopper voor Antwerpen

Met Hotel FRANQ wordt het Antwerpse hotellandschap uitgebreid met een state-of-the-art boetiekhotel dat zowel zakenlui als toeristen, gastronomen en organisatoren van residentiële seminaries in de watten legt. Een aanwinst zonder meer voor de Sinjorenstad.

Gelegen in de eenrichtingsstraat Kipdorp (en daardoor vrij rustig qua verkeer) en op een steenworp van de Antwerpse Kathedraal en de Meir, etaleert Hotel FRANQ een combinatie van historische charme en hedendaags urban-chic. Het voormalig classicistisch bankgebouw uit de 18de eeuw werd omgetoverd tot één van de beste boetiekhotels van Antwerpen. Ook als voorbijganger loont het de moeite om even het hotel binnen te stappen; de combinatie van kleuren, kunstlicht en buitenlicht charmeert meteen de pupillen, en de bar ligt er uitnodigend bij.

Het hotel heeft ook de monumentale elementen van destijds zo goed mogelijk proberen te bewaren. Zo zie je in de historische kelder nog de oude bankkluizen; op termijn wil men er ook wijndegustaties gaan organiseren.

Andere eyecatcher is “Den Dooren Boom”, het huisje in de tuin waar je privé kan dineren, en waarin men op termijn suites zal aanbieden. Op het terras (hier kan je ook ontbijten, lunchen en dineren) kunnen tot 145 personen op een cocktail-receptie uitgenodigd worden.

Het hotel biedt 42 kamers aan, onderverdeeld in Small Classic Rooms, Classic Rooms, Deluxe Rooms, Junior Suites en 4 Luxury Suites. Allen hebben ze dat ruimtegevend gevoel van hoge plafonds, en de houten vloeren contrasteren mooi met de modern-hedendaagse inrichting.

Hotel FRANQ wordt ook een nieuw adres voor gastronomen. Chef Tim Meuleneire, bekend van o.a. De Koopvaardij, presenteert er, vanuit zijn open keuken, een klassieke Frans-Belgische keuken met moderne toetsen. In restaurant FRANQ wordt ook enkel met topproducten gewerkt, zoals Bollinger, bakkerij Toon De Klerck en Caffe Mundi. Je kan ook speciaal voor FRANQ door topchocolatier DelRey ontwikkelde pralines degusteren. Aperitieven kan aan de sfeervolle bar, waar je ook de “Evergreens” kan uitproberen, een reeks zorgvuldig samengestelde en origineel gepresenteerde hapjes. Dineren in de kamer behoort trouwens ook tot de mogelijkheden.

Een bijkomend pluspunt is de no-nonsense aanpak van het jonge, dynamische personeel. Geen formele toestanden hier, just be yourself, dat kan hier zeker.

Sportievelingen kunnen terecht in de fitnesszaal met loopband, crosstrainer, fiets en krachttoestellen van Technogym. Een fiets huren kan aan 20€ per dag, of 15€ voor een halve dag.

Het gebouw is volledig onderkelderd, wat maakt dat er een privé parking is, aan 18€ voor 24 uur. In de buurt zijn er ook twee publieke parkings, nl. Parking Sint-Jacob en Interparking Eiermarkt.

Specifiek gericht op de MICE-markt is het hotel niet, maar in zaal Waterkeyn kunnen bv. wel board meetings voor maximum 16 personen en seated diners voor 32 personen (4 tafels van 8 personen) en presentaties voor 25 personen in theater-stijl doorgaan. Verder is er aan de ingang op het gelijkvloers een zaaltje voor maximum 6 personen, en op termijn komt er nog een derde vergaderfaciliteit bij.

“We hebben op korte termijn (het hotel opende op 1 augustus ll.) al flink wat residentiële seminaries mogen ontvangen, ook van een buitenlands clientele. Niet slecht voor een non-branded hotel, glimlacht directrice Kris Geubels, die al op een carrière van 17 jaar in de Antwerpse hotelwereld kan terugblikken. We mochten ook al flink wat Amerikaanse TO’s en wholesalers verwelkomen, mede in samenwerking met Toerisme Vlaanderen en Visit Antwerpen. Ook bij lokale corporates liggen we goed in de markt”.

Hotel FRANQ heeft zich inderdaad op relatief korte termijn op de kaart van de betere Antwerpse hotellerie kunnen plaatsen. In tegenstelling tot andere boetiekhotels in Antwerpen biedt het een “full service” product aan, met een aantrekkelijk aanbod voor zowel zakenlui als toeristen en gastronomen. To be discovered.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Radisson Blu Antwerpen

De nieuwe look van het Radisson BLU Anwerpen

Het pal tegenover het central Station gelegen Radisson BLU Antwerpen investeerde 9 miljoen€ in een omvangrijke verbouwing en nieuwe look. ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.