Home > Hotellerie > Hampton by Hilton Antwerp Central Station: nog dichter bij de trein overnachten kan niet
Hampton Inn Antwerpen

Hampton by Hilton Antwerp Central Station: nog dichter bij de trein overnachten kan niet

Net voor de start van de zomervakantie werd het Hampton by Hilton Antwerp Central Station in gebruik genomen, het eerste Hampton Hotel in ons land. Slechts een zebrapad van het Centraal Station van Antwerpen verwijderd kan je bij wijze van spreken niet korter bij de trein van de ochtend nadien overnachten…

Vanop het gelijkvloers gaat het met de trap of de lift naar de eerste verdieping van dit franchise hotel, waar je meteen in het “hart” terecht komt, met de receptie, de lobby, de ontbijtruimte (6 koude en 6 warme items, bij Hampton is het ontbijt steeds inbegrepen in de kamerprijs), het restaurant (een kaart met 3 voor- en hoofdgerechten plus enkele desserts), de bar, de snack shop (24 uur op 24) en enkele gezellige zithoekjes. Je vindt er ook twee Apple computers met WiFi en een printer, alsook enkele kranten, magazines en gidsen over de stad Antwerpen. Achteraan bevindt er zich ook een kleine vergaderzaal, goed voor een 8-tal personen maximum. De ruimte wordt gekenmerkt door veel natuurlijke lichtinval, en dankzij de driedubbele beglazing hoor je helemaal niets van het doorgaand verkeer buiten noch de treinen in het station.

Het hotel beschikt in totaal over 145 kamers (met een keuze uit queen size bed, king size bed of twin bedden) en familiekamers met of zonder kitchenette (met koelkast en microgolfoven, maar geen traditionele kookplaat).

De kamers baden in opvallend groen en bieden de traditionele faciliteiten aan, met ook gratis WiFi, koffie, thee, haardroger en een strijkijzer met strijkplank. Er is ook een kluis waarin een PC laptop past. Er zijn ook 6 kamers voor mindervaliden. Sportievelingen kunnen terecht in de fitness op min 2.

“Wij mikken hoofdzakelijk op zakenlui die voor 1 à 2 nachten in Antwerpen moeten verblijven en opteren voor een drie sterren + kamer & ontbijtformule”, aldus sales & marketing manager Sandrine Versavel. Uiteraard is de nabijheid van het Elisabeth Center Flanders Meeting & Convention Center een grote aantrekkingspool. Gasten die hier overnachten kunnen ook punten sparen voor het Hilton Honors loyaliteitsprogramma, en daarnaast zijn we ook het eerste Hilton Hotel in België dat uitpakt met de “digital key”. Dankzij deze app dit systeem kan je vooraf je kamer kiezen en verloopt de check in digitaal. hoef je niet langer langs de receptie te passeren. De kamerdeur openen is dan mogelijk met je en kan je je kamer openen en sluiten met je smartphone gsm. De rekening van je verblijf factuur wordt ook, na het bezorgen van de credit card gegevens, komt nadien automatisch in deze app naar je gsm verstuurd”.

Opvallend, en ingegeven door het feit dat aan de Pelikaanstraat en ruime omgeving de Joodse gemeenschap gevestigd is: het hotel biedt ook 63 kamers met Shabbat faciliteiten aan, deze zijn gelegen op het gelijkvloers, de eerste en tweede verdieping en toegankelijk via een aparte ingang. Op aanvraag is er ook een Joods ontbijt beschikbaar.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Radisson Blu Antwerpen

De nieuwe look van het Radisson BLU Anwerpen

Het pal tegenover het central Station gelegen Radisson BLU Antwerpen investeerde 9 miljoen€ in een omvangrijke verbouwing en nieuwe look. ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.