Home > Hotellerie > Dusit International op naar 50 nieuwe hotels

Dusit International op naar 50 nieuwe hotels

Met 29 hotels in de portfolio en meer dan 50 projecten in de pipeline mikt Dusit International de komende jaren op een forse uitbreiding.

“Volgend jaar gaan we onze aanwezigheid voornamelijk versterken in Vietnam, Japan en Bhutan”, aldus Ryan Chen, Group Director of Development.

Gecatalogeerd als de “oude dame” van de Thaise hotellerie viert Dusit International volgend jaar haar 70ste verjaardag, maar dan wel met de dynamiek van een spreekwoordelijk jong veulen. Verdeeld over vier merken, zijnde Dusit Thani, dusitD2, Dusit prinses en Dusit Devarana, worden er de komende jaren meer dan 50 nieuwe projecten gerealiseerd, van Australië over Bhutan tot China, Indonesië, Kenia, Myanmar, Oman, de Filipijnen, Qatar, Saoedi-Arabië, Singapore, Thailand, Turkije en de Vernigde Arabische Emiraten.

“Expansie is ons leitmotiv, aldus Ryan Chen, Group Director of Development. Verder noteren we een groeiende belangstelling voor ons Devarana Spa franchise-concept, terwijl ook onze Education Division er sterk op vooruitgaat. We hebben Dusit Thani Colleges in Bangkok en Pattaya, naast Le Cordon Bleu Dusit Culinary School. Volgend jaar nemen we ook een Dusit Hospitality Management College in gebruik in Manila. We zijn dus veel meer dan een hotelketen only.”

Hét vlaggeschip van Dusit International is het Dusit Thani Bangkok, één van de meest iconische hotels van de Thaise hoofdstad en goed voor 517 kamers verspreid over 2 “torens”, 7 restaurants, verschillende bars en 12 vergaderzalen. Het hotel, op nog geen minuutje gelegen van het Lumphini MRT metrostation (wat zeker zijn voordelen heeft in het soms broeierige Bangkok), sluit op 16 april volgend jaar haar deuren, om in 2022 te herrijzen onder de vorm van een compleet nieuwbouwhotel.

“Daarmee wordt een eerste periode van 48 jaar hoteluitbating afgesloten, aldus Sommai Yocapajorn, Director of Marketing Communications bij Dusit International. In 1970 was Dusit Thani dan ook dé hoogste hoteltoren van Bangkok”.

Bij Dusit zien ze de zaken alleszins (letterlijk) groot, en dat blijkt niet alleen uit de publieke ruimtes, maar ook uit de kameroppervlakte bv. Onze junior suite heeft de oppervlakte van wat je doorgaans bij het boeken van een suite aangeboden krijgt. Ruimte en nog eens ruimte, dat is het motto. Enkel de balkonnetjes hebben inderdaad hun beste tijd gehad.

Wie nog boekt voor 31 december aanstaande, krijgt overigens een Dusit Best Rate Guarantee, een upgrade naar een hogere kamercategorie (afhankelijk van de beschikbaarheid), een gratis early check-in en een late check-out tot 18 uur en een BTS-ticket (Skytrain) per persoon (www.dusit.com/48anniversary).

Hoe zal het nieuwe Dusit Thani Bangkok er gaan uitzien?

“Het nieuwe project zal bestaan uit residenties, winkels, kantoorruimte en een uitgebreide groene zone, aldus Raymond Chen. Maar: we nemen een deel van het verleden mee naar het nieuwe hotel. Het huidige teakhouten decor, het historische decoratiewerk, de bekende torenspits en vele van de originele bomen uit de hoteltuin zullen dan ook in het nieuwe complex geïntegreerd worden. De eerste fase van de heropening vindt plaats in 2022, om in 2024, uiterlijk 2025 vervolledigd te worden”.

Naast Bangkok zijn er nog Dusit Thani hotels in Phuket, Krabi, Pattaya en Hua Hin. Naar het laatstvernoemde hotel legt Dusit Thani Bangkok ook een shuttle in voor haar gasten. Ook hier valt de letterlijke grootsheid op waarmee Dusit Thani zal manifesteert.

Afhankelijk van het geboekte kamertype zijn er liefst drie verschillende zones waar je kan inchecken. Dusit Hua Hin is goed voor 296 kamers en 4 restaurants (Thai, Steak & Seefood, Italian en Asian & International), en elke woensdag is er ook een internationaal buffet.

Gasten vinden er, omringd door tropische tuinen, een aangelegd meer (mét fontein en lichtelementen), twee zwembaden waaronder een olympisch, diverse watersportmogelijkheden, tennis- en squashterreinen, een fitness en een spa. Hua Hin is ook een paradijs voor golfers; liefst acht 18-hole en 36-hole golfterreinen zijn er in de directe omgeving.

Recentelijk werden er 16 Club Rooms en 16 Club Suites gerenoveerd, en het hotel, dat dit jaar zijn 27ste verjaardag viert, wil het aantal kamers nog verder opdrijven ook.

“Voor 2018 staat er alleszins een expansie op het programma, wat maakt dat we naar 322 kamers zullen gaan, waarmee we opnieuw het hotel met het grootste aantal kamers van van Hua Hin worden, aldus Niti Mokaphun, PR & Communications Manager. Overigens ligt ons hotel goed in de Europese markt: in het hoogseizoen zijn 70% van onze gasten Europeanen, en in het laagseizoen gaat het nog altijd over een 30%”.

MICE-organisatoren kunnen terecht in twee ballrooms, gekenmerkt door hoge plafonds en natuurlijk daglicht. Er kunnen tot 1.200 deelnemers (en 600 in een seated dinner) terecht, wat van deze venue meteen de grootste faciliteit van Hua Hin maakt.

“Daarom ook dat we reeds tweemaal de Asean Summit hebben kunnen organiseren”, aldus Niti Mokaphun.

Het hotel ligt ten noorden van Hua Hin, aanleunend tegen Cha Am, maar er is een hotelshuttle die je (tegen betaling) naar het centrum van Hua Hin brengt, waar je niet voorbij kan aan een rondje kuieren op de Night Market.

“In ons hotel komen tijdens het hoogseizoen 70% van onze klanten uit Europese bestemmingen, en in het laagseizoen bedraagt dat nog altijd 30%

In het eerste kwartaal van 2020 zal Dusit met het dusit2D Hua Hin Hotel & Residences overigens een tweede vestiging in de badplaats in gebruik nemen. De Residences zullen onafhankelijk van het hotel opereren en een eigen zwembad en fitness center aanbieden. Welke projecten staan er globaal op korte termijn op stapel?

“Begin volgend jaar nemen we het dusitD2 Yarkay Thimphu in Bhutan in gebruik, meteen ons eerste hotel in Bhutan en goed voor 83 kamers en suites, vervolgt Raymond Chen. En met het dusitD2 Vung Tau, gelegen op 90 km van Ho Chi Minh City, wordt er ook in Vietnam een eerste dusitD2 vestiging in onze portfolio opgenomen, en dit vanaf het tweede kwartaal van 2018. Nog in Vietnam volgt begin volgend jaar het DusitPrincess Moonrise Beach Resort op het eiland Phu Quoc. Verder hebben we, samen met Colours International Co Ltd, operator van de E-hotelketen in Japan, een nieuwe joint venture opgericht onder de naam Dusit Colours, met als doel een aantal franchise hotels op te starten op de Japanse markt. Zo komt er o.a. een Dusit Thani in Kyoto, terwijl er ook een aantal projecten onder de merken dusitD2, DusitPrincess en Dusit Devarana op stapel staan”.

Dusit does it, laat dat duidelijk zijn.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Emirates new Business class

Flight review: Emirates from BRU to BKK

Airline: Emirates Origin city: Brussels BRU Destination city: Bangkok (via Dubai) Aircraft: Boeing B777-300ER Cabin: Business Class Emirates nam onlangs ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.