Home > Hotellerie > De nieuwe look van het Radisson BLU Anwerpen
Radisson Blu Antwerpen

De nieuwe look van het Radisson BLU Anwerpen

Het pal tegenover het central Station gelegen Radisson BLU Antwerpen investeerde 9 miljoen€ in een omvangrijke verbouwing en nieuwe look. Tijdens het project dat van start ging begin 2017, werden alle ruimtes in het hotel grondig aangepakt. Niet alleen zijn alle kamers, de twee restaurants, de vergaderzalen, waaronder de balzaal, en de lobby grondig vernieuwd, maar ook de fitness en het leisure center (met binnenzwembad) zijn opgefrist. Verder werd er ook een Starbucks geopend op de benedenverdieping van het hotel.

“Het Radisson BLU Antwerpen is thans opnieuw een stijlvol, hedendaags product dat onze positie als één van Antwerpen’s tophotels bevestigt”, aldus Jacqueline Struik, sinds medio 2016 general manager van het hotel, alsook van het schuin tegenover gelegen Park Inn by Radisson Antwerp (59 kamers), waar in het najaar een aantal renovaties op het programma staan. Voordien was ze, eveneens voor Radisson Hotels, aan de slag in Belfast.

Architect Alex Kravetz wilde met zijn design een ode brengen aan het erfgoed en het originele design van Michael Graves, Amerikaans architect en pionier van de neo-modernistische architectuur. Het Radisson Blu is één van de weinige voorbeelden van zijn hand in Europa. En dat vertaalt zich niet alleen in een nieuwe look voor het hotel, maar ook in een link met de oorsprong van het hotel, de geschiedenis en de toekomst van Antwerpen, met aandacht voor de huidige trends in industrieel design. Helemaal nieuw is de comics room op de benedenverdieping, een zitruimte met een knipoog naar de meest bekende stripfiguren van België en de graffiti stripmuren die overal in de stad aanwezig zijn.

De 253 gerenoveerde kamers (standard, superior, premium alsook verschillende suite types) en appartementen (19) kregen allen nieuwe meubels, bedden, vloeren, gordijnen, verlichting en decoratie. De blikvangers in de ruime en lichte kamers zijn ongetwijfeld de op maat gemaakte Radisson Blu sofa en het behangpapier waarin elementen van de bekendste gebouwen van Antwerpen en het Centraal Station verwerkt werden. Bovendien zijn alle kamers uitgerust met snel draadloos en gratis WiFi.

Ook de openbare ruimtes en de lobby zijn grondig gerenoveerd. Op het gelijkvloers werd er een Starbucks geopend. In de laatste fase van de werken lanceert het hotel ook een restaurant met een nieuwe naam en een nieuw concept. Op de tweede verdieping zijn het ontbijtrestaurant Windows of Antwerp (waar ‘s middags groepen kunnen lunchen ook), en de Diamond Lounge (een kleinere ruime voor evenementen), beide met een mooi zicht op het Centraal Station en hoge ramen die veel daglicht binnenlaten, stijlvol vernieuwd.

Het Radisson Blu in Antwerpen, gekend als een sterke speler in de Meetings & Events markt, maakte ook werk van een grondige vernieuwing van de vergaderruimtes en de balzaal. De 15 vergaderzalen, verspreid over twee verdiepingen, kregen dan ook een nieuw décor.

“Voor een plenaire sessie kunnen we tot 350 personen ontvangen, los van de break-out rooms, aldus sales & marketing manager Dominique Jansen. Op de tweede verdieping kunnen tot 650 personen terecht, verspreid over verschillende zalen”.

Bovendien ligt het hotel naast het Flanders Meeting & Convention Center, waar het hotel regelmatig mee samenwerkt, alsook de Zoo. Parkeren kan in de ondergrondse parking annex het gebouw, waar zich 120 à 130 parkeerplaatsen bevinden.

Toekomstgericht komt er met “The Belgian Chocolate Experience”, de “opvolger” van het waterparadijs Aquatopia en grenzend aan het hotel, een nieuwe toeristische attractie bij, en dit vanaf aanstaande winter. Op een oppervlakte van 3.500 m2 zal hier het grootste chocoladecentrum van het land in gebruik genomen worden.

“Ondertussen zet Antwerpen zich steeds beter op de toeristische kaart, aldus nog Jacqueline Struik. De stad werd opgenomen in de “must do” lijst van Lonely Planet, wat beslist een extra leisure clientele aantrekt, en er vinden hier regelmatig grote evenementen plaats. We willen het Antwerpse aspect nog verder uitspelen, en dat is ook te merken in het nieuw restaurant “Made in Antwerp”, een hedendaags en gemoedelijk restaurant met de nadruk op Belgische regionale gerechten, bieren en wijnen. We gaven het decor een moderne look en feel mee, met eigentijds maar tijdloos meubilair en een eclectische mix van stoelen en sofa’s. Verder werd de bar in een eerder industrieel kleedje gestoken, met metalen toetsen en antieke bronzen klinknagels en scharnieren, die mooi contrasteren met de rijke muurbekleding en de postmodernistische wandpanelen”.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Hampton Inn Antwerpen

Hampton by Hilton Antwerp Central Station: nog dichter bij de trein overnachten kan niet

Net voor de start van de zomervakantie werd het Hampton by Hilton Antwerp Central Station in gebruik genomen, het eerste ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.