Home > Hotellerie > Axel Van Gils nieuwe chef van het Hilton Antwerp Old Town

Axel Van Gils nieuwe chef van het Hilton Antwerp Old Town

Met Axel Van Gils benoemde het Hilton Antwerp Old Town een rasechte Antwerpenaar tot nieuwe executive chef. Als voormalige sous-chef (hij kent dus het huis) is hij thans verantwoordelijk voor het gehele culinaire aanbod van het hotel, inclusief het hotelrestaurant Brasserie Flo Antwerp en de banqueting. Voordien was hij aan de slag bij o.a. De Kleine Barreel, ‘t Zilte en Gusto.

“Eén van de speerpunten wordt het promoten van onze Seafood Bar in de Brasserie Flo Antwerp, waar gasten terecht kunnen voor kreeften, Noordzee krabben, verschillende oestervariëteiten (waaronder Ierse), tiigergarnalen en langoesten, zo stelt hij. In het zomerseizoen kan je die trouwens ook degusteren op het buitenterras, waar we tot 40 gasten kunnen ontvangen. De producten worden alleszins zo vers mogelijk ingekocht bij een Nederlandse importeur.”

Daarnaast kan je ook het “Bar Bites & Booze” aanbod uitproberen, een tapas ogend concept dat ook gepaird gaat met een door de “head mixologist” bereid drankje, met een geslaagde verhouding prijs-kwaliteit ook. Ashra, de vriendelijke Egyptische barman, wordt trouwens als één van de beteren in België beschouwd.

“We mikken met dit concept op het betere Antwerps uitgaanspubliek dat op een stijlvolle manier een avondje uit wil aanvatten, aldus Axel Van Gils. In steden zoals New York wordt er doorgaans ook eerst afgesproken in een hotelbar, om daarna de avond eventueel verder te zetten op een andere lokatie. Vergeet ook niet dat 75% van ons cliënteel van buiten het hotel komt; vernieuwing en inventiviteit blijven dan ook aan de orde.

Verder blijven we uiteraard ook de klassieke keuken promoten naar ons trouw cliënteel toe, met bv. een filet pur die geflambeerd wordt in de zaal, een zeetong die aan tafel gefileerd wordt of nog een aan tafel bereide steak tartaar. On connait ses classiques. We bieden maandelijks afwisselende menu’s aan, met telkens ook een seizoensmenu erbij. We willen hiermee “tijdloos” blijven, maar met de Seafood Bar en de “Bar Bites & Booze” tegelijkertijd ook “progressief” zijn. Steeds met de focus op het product uiteraard.”

Daarnaast is Axel Van Gils ook verantwoordelijk voor de banqueting voor de 13 vergaderzalen, waaronder o.a. de talrijke events in de Belle Epoque Ballroom, met een capaciteit van 1.200 deelnemers nog steeds de grootste ballroom van het land.

“Dit wordt dé grote kick, aldus Van Gils, want hiermee geef je je naamkaartje af aan bedrijven, MICE-organisatoren enz. Ik heb ook altijd leiding willen geven aan een keuken équipe, en die droom kan ik nu concretiseren ook.”

Voor meer info, surf naar www.antwerp.hilton.com

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Radisson Blu Antwerpen

De nieuwe look van het Radisson BLU Anwerpen

Het pal tegenover het central Station gelegen Radisson BLU Antwerpen investeerde 9 miljoen€ in een omvangrijke verbouwing en nieuwe look. ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.