Home > Hotellerie > AccorHotels groeit sterk in België
Mercure Blankenberge station
Mercure Blankenberge station

AccorHotels groeit sterk in België

AccorHotels liet jarenlang de Belgische kust enigszins “onberoerd”, maar zette recentelijk een forse inhaalbeweging in, en dan vooral met de merken ibis en Mercure.

In Nieuwpoort werd onlangs het gloednieuwe ibis Styles Nieuwpoort in gebruik genomen. Het gebouw in Anglo-Normandische stijl combineert design met comfort en biedt in een eerste fase 58 kamers aan, samen met drie vergaderzalen en de Harbour Bar met terras. Eind december gaat het tweede en laatste deel met 39 extra kamers open, goed voor een totaal van 97 kamers.

Het hotel ligt op slechts twee kilometer van het centrum en is gemakkelijk te bereiken met de trein via Oostende en de kusttram. De tramhalte ligt op wandelafstand van het hotel.

Het nieuwe hotel beschikt bovendien over een mooi en groot wellnessgedeelte, bestaande uit een binnenzwembad, sauna en hammam. Dit gedeelte zal ook vanaf eind dit jaar toegankelijk zijn.

De kamers van het hotel zijn modern en stijlvol ingericht in de happy mood sfeer eigen aan de ibis Styles hotels, dat synoniem staat voor comfortabel design. Bovendien beschikken ze over de comfortabele Sweet BedsTM by ibis Styles.

In de Harbour Bar kan men terecht voor een uitgebreid menu op maat van de Belgische kust. ‘s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet in een informele, ontspannen sfeer.

Vorig jaar werden ook al ibis De Haan en Mercure Oostende geopend, in december volgen ook het ibis budget Brugge Jabbeke, in maart 2018 het ibis budget Gent Centrum Dampoort, en in juni 2018 het ibis budget Oostende Airport.

Nog aan de kust ging begin juli ook het Mercure Blankenberge Station open, van de hand van de Belgische architect Marc Corbiau, goed voor 64 kamers en voorzien van een uniek rooftop zwembad.

Hotel Mercure Blankenberge Station ligt vlak aan het station van Blankenberge, waardoor gasten vanuit het station bijna rechtstreeks het hotel kunnen binnenstappen. Bovendien ligt het hotel op slechts 500 meter van de kust en op wandelafstand van een aantal toeristische trekpleisters zoals Sea Life Blankenberge, de Belgium Pier en het pittoreske Leopold III-plein.

Eyecatcher is het verwarmd zwembad op het dak, relaxen kan in de loungebar THE BAR. Het hotel beschikt ook over twee vergaderzalen en een eigen parking.

ibis ook in de Tour de France
ibis hotels
Ooit eens een Tourrit kunnen bijwonen in één van de VIP-wagens die zich tussen de publiciteitskaravaan en de renners bevinden? Het is alleszins een aanrader, zo bleek uit de eerste rit in lijn die we onlangs, op uitnodiging van AccorHotels, mochten bijwonen tussen Düsseldorf, waar AccorHotels over 7 ibis hotels beschikt, en Luik, waar de keten 3 ibis hotels telt.

Eerst krijg je toegang tot het Village Départ (je kan er zelfs je haar laten knippen, op afspraak weliswaar) en de rennersbussen, waarna het met een stevige 4×4 naar het parcours gaat, met als décor een immense mensenzee die we ons nog lang zullen herinneren. Brood en spelen? Misschien wel, maar de magie van de Tour de France is eigenlijk nog groter dan we dachten, en zelden hebben we op één dag zoveel gelukkige mensen samen gezien.

Onderweg, en in het bijzijn van ex-Tourwinnaar Cadel Evans, wordt ergens te velde haltgehouden om de nodige bubbels en hapjes te verorberen, waarna het richting eindstreep in Luik gaat, perfect op de hoogte gehouden van het koersverloop via Radio Tour.

Net voor de aankomstlijn krijg je nog toegang tot de VIP ruimte, om de aankomst van de renners in de beste omstandigheden te kunnen beleven. Frankrijk heeft vele “produits du terroir”, maar de Tour is er eentje “hors catégorie”.

AccorHotels is sinds 2006 officieel partner van de Tour de France met zijn budgetmerk ibis budget. Sinds 2015 heeft het zijn wielerengagement uitgebreid naar de volledige ibis-familie, bestaande uit ibis, ibis Styles en ibis budget, en dit voor een periode van 3 jaar.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Accor Hotels Feel welcome

50 jaar AccorHotels: nog meer groei is de ambitie

AccorHotels vierde onlangs zijn 50ste verjaardag, en zette daarbij de helden van elke dag in de bloemetjes, zoals in het ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.