Home > Hotellerie > 50 jaar AccorHotels: nog meer groei is de ambitie
Accor Hotels Feel welcome

50 jaar AccorHotels: nog meer groei is de ambitie

AccorHotels vierde onlangs zijn 50ste verjaardag, en zette daarbij de helden van elke dag in de bloemetjes, zoals in het Sofitel Brussels Europe met een zondagse brunch voor de buurtbewoners.

“Op een jaar tijd zijn we geëvolueerd van 11 naar 23 merken, en het blijft onze ambitie om meer groei te creëren”, aldus Denys Sappey, directeur-generaal van HotelServices BeNeLux bij AccorHotels.

Accor zag het levenslicht in 1967, toen een allereerste Novotel in gebruik genomen werd in Rijsel. Anno 2017 is AccorHotels met 4.200 hotels en 23 merken in 95 landen uitgegroeid tot de belangrijkste Europese hotelspeler, en neemt het een zesde plaats in op de wereldranking.

AccorHotels nam onlangs een aantal bekende hotelketens over, waaronder Raffles, Fairmont, Swissôtel, Banyan Tree en Rixos. Blijft het een strategie om verdere overnames te realiseren?

“Door de jaren heen zijn we geëvolueerd van een klassiek hotelbedrijf naar een wereldleider in de hospitality sector, aldus Denys Sappey. Om de verdere ontwikkeling van ons hotelpark te garanderen, hebben we ook meerdere merken nodig. Vandaar dat we op 1 jaar tijd van 11 naar liefst 23 merken zijn gegaan, waarbij we de hotelervaring ook willen verbreden naar een complete lifestyle ervaring. In een snel veranderende markt willen we ons dan ook meer gaan profileren als een “hospitality leader”, met een hele waaier aan verblijfsmogelijkheden”.

Integratie in de lokale community is daarbij één van onze speerpunten. Een resultaat daarvan is het begin dit jaar opgestarte Jo & Joe concept (www.joandjoe.com), waarmee we een “Open House” willen creëren naar buurtbewoners toe en millennials die allen sterk met mekaar geconnecteerd zijn”.

Een eerste Jo&Joe werd begin dit jaar in Frankrijk (Hossegor) gelanceerd, en ook ons land staat in de planning. AccorHotels wil in totaal een 50tal van deze Jo & Joe’s openen.

In de Benelux nam AccorHotels dit jaar 8 nieuwe hotel in gebruik.

“Ook op deze markt is het de bedoeling het hotelpark verder te ontwikkelen, aldus Denys Sappey, en dit op drie verschillende vlakken. In Brussel bekijken we hoe wij onze hotel “haut de gamme” aanbod kunnen vergroten (misschien wel met een Swissôtel of MGallery by Sofitel), in het middensegment blijven we mikken op Novotel, en ook in de zogenaamde “economische” hotellerie (low budget) dienen zich een aantal mogelijkheden aan. Groei en nog eens groei, dat is en blijft onze ambitie.”

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Mercure Blankenberge station

AccorHotels groeit sterk in België

AccorHotels liet jarenlang de Belgische kust enigszins “onberoerd”, maar zette recentelijk een forse inhaalbeweging in, en dan vooral met de ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.