Home > Destinations > Silverjet met alle beschikbare kamertypes in Aruba-aanbod
Relax at the swimming pool at Bucuti & Tara Beach Resort, Aruba.
Relax at the swimming pool at Bucuti & Tara Beach Resort, Aruba.

Silverjet met alle beschikbare kamertypes in Aruba-aanbod

Hoe “anders” is Aruba in vergelijking met andere populaire Caraïbische bestemmingen zoals DomRep, Cuba en Jamaica, en bestaat er zoiets als een “typisch” Aruba-cliënteel? We vroegen het Wim David, director Silverjet Belgium.

“Wat Aruba “anders” maakt dan de populairste Caribische bestemmingen zijn meteen ook de grote troeven van deze parel, zo stelt hij. Zonzeker het hele jaar door, geen orkaan- noch regenseizoen, kleinschalige hotels, hoge kwaliteit, gastronomische keuken inclusief het gemoedelijk karakter van het eiland en de vriendelijkheid van de lokale bevolking. Een typische Aruba klant is een levensgenieter. De mooiste stranden ter wereld en de azuurblauwe zee krijg je er zo bij”.

Hoe populair is de combinatie met Curaçao en/of Bonaire?

“Heel erg, gezien de diversiteit van de verschillende eilanden. We hebben wel dringend een stabiele airline nodig die de verbindingen kan verzorgen. Door het gerommel bij InselAir zijn we wat voorzichtiger geworden met het aanbieden van combinaties. Ook combinaties met Miami of New York winnen aan populariteit”.

Zie je een groeiende tendens naar all inclusive producten op Aruba, en/of beschikt het eiland eerder over een klassiek hotelproduct?

“We motiveren onze klanten alvast om net niet in een all inclusive hotel te verblijven. Aruba heeft ontelbare leuke restaurants, waardoor het zonde is om in je hotel te blijven. Een verblijf op basis van kamer&ontbijt is ideaal… ‘s Avonds nodigt het eiland de vakantieganger uit om op ontdekkingstocht te gaan, zowel op wandelafstand van de hotelzone als op korte afstand per taxi of huurwagen”.

Is er een potentieel voor de bestemming op de franstalige markt?

“Er is zeker potentieel voor de franstalige markt. Er wordt dan wel geen Frans gesproken, maar de kwaliteit van de accommodaties en het service niveau ligt veel hoger dan in pakweg Martinique of Guadeloupe. We merken trouwens nu al een stijging van het aantal aanvragen voor Aruba uit franstalig België”.

Hoe ligt het prijsniveau in vergelijking met andere populaire Caraïbische bestemmingen?

“Als je een correcte prijs/kwaliteit verhouding in acht neemt, dan is het normaal dat Aruba hoger ligt in prijs dan de (over)populaire Caribische bestemmingen. Het eiland heeft alles voor de meerwaarde zoeker, en is daarom zeker niet overpriced. Nu het lijkt dat de dollar weer terrein prijsgeeft ten opzichte van de euro, is het meer dan ooit het moment om naar Aruba te reizen”.

Wat maakt Aruba geknipt voor honeymooners? Staan jullie de klant bij inzake de formaliteiten van een huwelijk terplekke?

“Aruba is simpelweg het paradijs, en bijgevolg ideaal voor honeymooners of klanten die ter plaatse in het huwelijk willen treden. Vanzelfsprekend verzorgt Silverjet alle formaliteiten hiervoor. Voor honeymooners is er het “one cool honeymoon” programma, waarbij de jonggehuwden tal van kortingen krijgen op restaurants en activeiten op het eiland. Hét hotel bij uitstek voor honeymooners of trouwers is het intieme boetiekhotel Bucuti & Tara Beach Resort”.

Bucuti & Tara Beach Resort, Aruba.

Bucuti & Tara Beach Resort, Aruba.

Zijn er nieuwigheden op komst voor aanstaande winter, en/of exclusiviteiten? Met welke carriers wordt er preferentieeel gewerkt op de bestemming (ook TUI fly?)

“Bucuti maakte onlangs werk van een renovatie van de Tara Suites. We kijken uit naar de reacties van onze klanten die als eersten hiervan kunnen genieten. We werken samen met KLM en TUI fly wat vluchten betreft, of eventueel met een Amerikaanse carrier indien de klanten wensen te combineren met New York of Miami”.

Waarin onderscheidt Silverjet zich van collega-TO’s op deze bestemming en op de long haul in het algemeen?

“Zoals steeds bieden we met Silverjet enkel de beste hotels aan op Aruba, met natuurlijk ook alle beschikbare kamertypes, wat bij onze collega’s niet altijd het geval is. Onze klanten kiezen heel vaak voor de betere suites in de hotels, waardoor wij er meer mee vertrouwd zijn. Onderscheiden doen we ons verder vooral op gebied van service en productkennis. Long haul of short haul, maakt niet uit, door onze vergevorderde automatisering zijn we onklopbaar in het uitsturen van offertes en verwerken van reservaties”.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Bucuti & Tara Beach Resort

Bucuti ‪&‬ Tara Beach Resort Aruba investeert $5m

Bucuti ‪&‬ Tara Beach Resort maakte werk van de renovatie van de zeezicht Tara‪-‬vleugel alsook de lounge‪,‬ goed voor een investering ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.