Home > Destinations > Op reis gaan hoeft niet altijd veel geld te kosten
Op reis gaan hoeft niet altijd veel geld te kosten

Op reis gaan hoeft niet altijd veel geld te kosten

Elk jaar opnieuw gaan er heel wat Belgen op reis naar één van de vele verschillende reisbestemmingen ter wereld. Voor sommige mensen kan het niet ver of exotisch genoeg zijn, anderen houden er dan weer van om hun vakantie dichter bij huis door te brengen. Iedereen heeft dus wel z’n eigen idee over wat voor hen de ideale vakantie is.


De prijs geeft vaak de doorslag

Verschillende factoren bepalen dus de reisbestemming waar de reis de komende zomer naar toe gaat. Denk maar aan bijvoorbeeld de plaatsen die je nog niet gezien hebt, de afstand met het vliegtuig of de auto, het soort vakantie dat je wil… Maar een factor die echt wel doorslaggevend is vooraleer je beslist om ergens te boeken is natuurlijk de totale kostprijs van de vakantie. Voor heel veel mensen is de prijs van een vakantie erg belangrijk. Oké, vakantie is leuk maar niet als je er enorm veel geld moet voor neertellen, tenzij je dat natuurlijk echt wil.

Ga goedkoper op reis

De prijs is dus in heel veel gevallen een doorslaggevende factor. Maar gelukkig hoeft de prijs niet altijd bepalend te zijn wanneer je op reis wil gaan. Wie een beetje zijn of haar best doet, kan vaak aardig wat geld besparen bij het boeken van een reis. Dankzij het internet zijn er heel wat mogelijkheden om goedkoper op reis te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een kortingscode vooraleer je jouw boeking effectief betaalt.

Maak gebruik van een kortingscode

Een kortingscode? Juist, een kortingscode. Heel veel mensen kennen het principe van een kortingscode al. Op websites zoals bijvoorbeeld TagCity.be vind je kortingscodes en promoties van heel veel verschillende webshops, waaronder ook reisorganisaties en reiswebsites (o.a. Neckermann, Belvilla, TUI en Cheaptickets) waar je dus een reis kunt boeken. Om nog meer klanten te lokken, geven reisorganisaties vaak kortingscodes uit die dan verspreid worden op het internet. De website TagCity verzamelt al deze kortingscodes en acties op één handige, overzichtelijke website waardoor je dus eigenlijk nooit meer een korting of promotie mist.

Krijg een deel van jouw boeking terugbetaald

Een andere mogelijkheid om goedkoper online te shoppen is door gebruik te maken van een cashbackwebsite zoals bijvoorbeeld de Aalstse startup FamilyCard. Wanneer je een gratis account aanmaakt op deze website en vervolgens jouw aankopen doet of reizen boekt via FamilyCard, dan krijg je dankzij het CashBack principe een deel van jouw aankoopbedrag terugbetaald. Je krijgt het geld terug op jouw online rekening en van zodra je 25 euro hebt opgespaard, dan kun je dat bedrag opvragen in de vorm van cash geld. Zo bespaar je dus eigenlijk altijd op jouw online aankopen en dus ook op het boeken van jouw reizen.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

De steile ambities van Tunesië

De steile ambities van Tunesië

Waait er een nieuwe wind door het toerisme in Tunesië? De drang om zich beter in de markt te positioneren, ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.