Home > Destinations > LOEI in Thailand
Loei in Thailand met Footprints

LOEI in Thailand

Footprints was op uitnodiging van TAT (Thailand Tourism Authority) een paar dagen in de Thaise provincie Loei, gelegen in het hoge noorden langs de Mekong op de grens met Laos.

De provincie Loei staat vooral voor gevarieerde landschappen en een authentieke volkscultuur.
De hooglanden van Loei liggen op 700 meter boven zeeniveau en zijn daarmee de enige regio in Thailand waar het kan vriezen. Eén van de meest spectaculaire bezienswaardigheden is de 900 meter hoge Mount Phu Pa Poh, die van de top tot aan de voet gul bezaaid is met tropisch groen. Er zijn trouwens enorme gelijkenissen met de beroemde Mount Fuji in Japan. De top bereik je in lokale stijl per truck waardoor de zin naar avontuur meteen in je opborrelt.
En daar draait het om in Loei. Hier leven olifanten en tijgers in de bossen en vind je talloze weelderige planten waarvan er heel wat gebruikt worden in de traditionele geneeskunde. De orchideeën spreken enorm tot de verbeelding, een kleurrijk palet van kwetsbare schoonheid.

Logo van tour-operator Footprints

Het authentieke karakter van Loei uit zich ook in de vele festivals.
Eén van de meest unieke en kleurrijke festivals in gans Thailand is het Phi Ta Khon festival, dat ieder jaar wordt gehouden in de plaats Dansai, in de provincie Loei. Tijdens dit festival gaat een optocht door de straten waarbij mensen spookmaskers dragen, vandaar dat het ook wel het Geestenfeest wordt genoemd. Het festival is gebaseerd op een boeddhistische legende die vertelt dat er werd gefeest voor Prins Vessandorn, de laatste reïncarnatie van Boeddha. Daarbij werd zo uitbundig feest gevierd dat de dorpelingen met hun enthousiast lawaai zelfs de geesten van de doden wekten, die dan maar mee kwamen feesten.
Loei heeft bezienswaardigheden die makkelijk kunnen concurreren met het naburige Chiang Mai en Chaing Rai, maar dan met een dankbare Isan toets. Smaragdgroene heuvels, ontroerende Boeddhistische monumenten en levendige festivals, maar ook vurige salades en rijke kerrieschotels om van te smullen, die je nadien kan wegspoelen met de bekende lokale koffie.

Kaart van Loei in Thailand

Footprints stelt 3 programma’s voor waarbij deze provincie Loei centraal staat.

  • De 15-daagse rondreis ‘Het onbekende noordoosten: Loei’ met Engelstalige lokale gidsen doet de verschillende hoogtepunten aan.
  • De 8-daagse ‘Bangkok & Loei’ dompelt je eerst onder in de levendige en veelzijdige hoofdstad Bangkok om daarna de provincie Loei te verkennen, het nog verborgen juweeltje van natuurlijke en culturele schoonheid. Een diversiteit van etnische gemeenschappen, lokale tradities en authenticiteit, een lekkere lokale keuken en vriendelijke bevolking.
  • En tot slot ‘Loei puur’ een 5-daagse te combineren naar believen.

 
Alle info bij:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Dusit International op naar 50 nieuwe hotels

Met 29 hotels in de portfolio en meer dan 50 projecten in de pipeline mikt Dusit International de komende jaren ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.