Home > Cruise & Ferry > P&O Ferries’ Pride of Bruges, of de meerwaarde van themacruises

P&O Ferries’ Pride of Bruges, of de meerwaarde van themacruises

Onlangs onderging de Pride of Bruges, het schip waarmee P&O Ferries dagelijks de overtocht maakt tussen Zeebrugge en Hull, een upgrading. Wij trokken op spreekwoordelijke inspectie.

Inschepen in de passagiersterminal aan de Leopold II Dam in Zeebrugge kan vanaf 15u en doe je best om 17u30 ten laatste (het vertrek is nl. om 19u.), al heb je als voetpassagier wel wat meer marge. Wie met het openbaar vervoer naar de terminal wil, kan gebruik maken van de shuttledienst van P&O Ferries vanop het Bargeplein in Brugge, enkele minuutjes verwijderd van het station van Brugge (kostprijs 11€).

Aan boord zijn er 3 hutcategorieën, met name Standard, Premium en Club. Onze Premium-hut beschikt over een éénpersoonsbed en een stapelbed, een “open” kast, een werkhoekje en een mooi vernieuwde badkamer. Alle Club-hutten zijn thans uitgerust met een tweepersoonsbed, en verder heb je ook een gratis minibar, een TV, een haardroger én zicht op zee. De vloerbekleding werd vernieuwd ook. De Standard-hutten ogen zoals voorheen, inclusief de vrij beperkte manoeuvreerruimte in de badkamer.

Aan boord kan je een upgrade aankopen voor een hogere hutcategorie, variërend van 15 tot 65€ (per hut per nacht) en afhankelijk van de hutcategorie waarvoor je een upgrade wenst.

Naast de dekken voor de voertuigen zijn er 3 passagiersdekken. Op het Blue deck (het hoogste) vind je The Lounge (verruimd tegenover vroeger) en de wifi-zone. Het internet kost 3 pond voor 90 minuten, en 12 pond voor de ganse overtocht; redelijke prijzen. Noch in de terminal van Zeebrugge noch in deze van Hull is er wifi aanwezig.

Op het Green Deck bevindt zich het buffetrestaurant The Kitchen, een “all you can eat” concept aan een vaste prijs, uitgezonderd alcoholische dranken. Het biedt een ruim keuze-assortiment van verschillende keukens (Indisch bijvoorbeeld) aan.

Daarnaast is er The Brasserie, een klassiek à la carte restaurant en thans uitgebreid met een wijnbar. Hier kies je je gerecht op de menukaart. Passagiers kunnen in beide eetgelegenheden reeds op voorhand hun ontbijt en/of diner betalen (aan een voordeeltarief).

Het diner in The Brasserie mag er alleszins wezen. De antipasti met olijfolie en balsamico zetten de trend, waarna een klassieke steak frites volgt. Een kaasschotel met crackers sluit het geheel af. Er is een mooie wijnkaart, ook glaasjes huiswijn zijn mogelijk.

Misschien wel de meest opvallende upgrade vond plaats in de shopping area op het Red Deck, die je het gevoel geeft in een shopping area van een reguliere luchthaventerminal te vertoeven. Je kan er ook een aantal whisky’s proeven overigens. Verder zijn er een Starbuck’s coffee shop, een show bar (met live optredens ‘s avonds), een video arcade en een casino, naast een wisselkantoor en de receptie. De cinemazaal van weleer is verdwenen.

Bij aankomst ‘s ochtends in Hull kan je (vooraf geboekt) mee op excursie naar het charmante en cultuurhistorisch rijke York, waar je met de Ultimate Experience York pass in meer dan 30 attracties terecht kan. Puur kuieren door de gezellige straatjes van York, met een reeks naar de toren van Pisa neigende huisjes, kan natuurlijk ook.

Hull zelf is ook een optie, temeer daar de stad dit jaar optreedt als UK City of Culture. Dé attractie bij uitstek is The Deep, de meest bezochte attractie van Hull, waar de onderwaterwereld centraal staat. Wie alcoholische drank wenst aan te kopen op Britse bodem om er thuis van te genieten, dient er wel rekening mee te houden dat deze, bij het opnieuw inchecken aan boord, tijdelijk wordt geconfisceerd en in Zeebrugge bij het uitschepen wordt terugbezorgd.

De overtocht van Zeebrugge en Hull is, sinds jaar en dag, een klassiek product, maar P&O Ferries heeft er bijkomende schwung aan gegeven door verschillende thematische cruises te introduceren, zoals bv. de whisky minicruise, waar een whisky-expert (in dit geval Sander Van der Ent van www.thecocktailcompany.nl) het gezelschap (max. 9 personen toegelaten) op een leerrijke manier onderhoudt over de oorsprong van whisky, het rijpingsproces en de verschillen tussen de verschillende whisky-soorten, maar ook over de overeenkomsten tussen de varianten. De tasting vindt zowel op de heen- als op de terugvaart plaats.

Overigens is whisky ook geschikt als onderdeel van een cocktail. De Old Alliance brengt het beste van Groot-Brittannië en Frankrijk (o.a. absint) samen in een cocktail; zeker uit te proberen.

De Whisky Experience, interessant ook voor bedrijven die een “Schotse avond” willen organiseren, neemt ongeveer twee uur in beslag, per vaart. Dit jaar vindt er nog één whisky minicruise plaats, nl. op 8 december aanstaande.

P&O Ferries organiseert ook flink wat cruises rond muzikale thema’s (reggae, rock, sounds of the movies enz.), en dat zowel op de Zeebrugge-Hull als op de Rotterdam-Hull route; op deze laatste wordt met de Pride of Rotterdam een 3 jaar oud schip ingezet, terwijl de Pride of Bruges ondertussen toch al 30 jaartjes telt.

Wie de sfeer van eindejaar wil beleven aan boord, kan boeken voor de NYE minicruise, waarbij er vanaf Zeebrugge langs de kust van Oostende gevaren wordt.

Reizen naar sportwedstrijden

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.