Home > Cruise & Ferry > Oceania Riviera: good food and classic entertainment
Oceania Riviera
Oceania Riviera

Oceania Riviera: good food and classic entertainment

Oceania Cruises staat synoniem voor een klassiek, Angelsaksisch geïnspireerd cruise product waar gastronomen aan hun trekken komen. En dat bleek ook aan boord van de Oceania Riviera.

Gelogeerd worden op Concierge niveau heeft zo zijn voordelen: gratis (vrij) goed werkend internet gedurende een week, 250 US dollar onboard credit (not refundable als je het vergeet te spenderen…) en 128 US dollar voorafbetaalde fooien. Je hebt ook recht op 4 kledijstukken voor een dry cleaning beurt, zodat je er gedurende de cruise “ongekreukt” bijloopt. En er staat steeds een butler klaar om alle desiderata te vervullen.

De ijskast is gevuld met gratis waters en frisdranken. Mocht je de hut niet willen verlaten (kaartje “Privacy please” hangen) tijdens de housekeeping, dan kan je altijd zelf bellen om een alternatief poetsmoment vast te leggen.

De cabine is ruim bemeten, net als de veranda. Een zeer kwalitatief bed maakt dat je zalig slaapt aan boord. De (regen)douche in de badkamer is niet te groot, maar daardoor is er ook ruimte voor een ligbad, met Bokek Pure Dead Sea Salt en Himalayan Punk Bath Salt Crystals als bad-amenities. De reguliere verzorgingsproducten zijn van het huis Bulgari.

Newsfreaks hoeven zich geen zorgen te maken. De rederij biedt nl. de mogelijkheid om een keuze te maken uit 1.790 kranten van 94 landen, aan een dagprijs van 6,50€.

Er wordt ook een ruim filmaanbod aangeboden (4 filmkanalen plus een travel documentaries en een episodic television show kanaal), net als 12 muziekkanalen en 8 TV kanalen, waaronder BBC News als enig Europees TV kanaal. Aan de receptie zijn ook een 1.000tal DVD’s verkrijgbaar.

Food & Beverage dan.  Oceania Cruises wordt wel eens dé rederij voor foodies genoemd. Bovendien hoef je voor de vier specialiteitenrestaurants geen supplement bij te betalen, al is vooraf reserveren wel noodzakelijk.

Het Aziatische restaurant Red Ginger lag misschien op een lager niveau dan de andere specialiteitenrestaurants, maar mijmeren over de gastronomie is hier zeker niet aan de orde. Italiaanse sfeer (en decor) vindt je alvast volop in het Toscana restaurant, waar men nog de traditionele service hanteert, met karretje met bediening aan tafel. Er zijn verschillende olijfoliën verkrijgbaar, en er is een aparte kaart voor de dolci. Goeie service hier ook.

Ook het Franse restaurant Jacques is een aanrader, vooral omdat hier een levendige brasseriesfeer heerst. In het steakrestaurant Polo Grill staat sereniteit centraal, die avond toch.

Aan boord van het nieuwste schip, de Oceania Serena (700 passagiers tegenover 1.250 aan boord van de Oceania Riviera), zijn er bijkomende kleine(re) restaurantjes.

“Al onze producten zijn vers, en dit van het begin tot het einde van de cruise, aldus Dominique Nicole, de General Manager van Oceania Riviera. Tweede sterke punt is onze service, overal aan boord van het schip: er zijn bij het personeel steeds 40 à 50 verschillende nationaliteiten aan boord, zodat je zeker in je moedertaal ontvangen kan worden mocht er zich een (vertaal)probleempje stellen. We proberen ook steeds zo lang mogelijk in de havens aanwezig te blijven; zo bieden we onze passagiers 2 nachten aan in Venetië. Ook op Aziatische bestemmingen, waar de afstand tussen de haven en het centrum vaak groot is, houden we er rekening mee.”

Any drink, Sir? De wijn per glas formule is vrij prijzig, maar de wijnen zijn allemaal van goede kwaliteit. Toch lijkt het interessanter om te opteren voor een formule per fles. Er worden flessen van elk 47,50 dollar aangeboden, waarbij er een minimum van 7 flessen dient aangekocht te worden. Het gamma bestaat uit 3 schuimwijnen (Asti Spumante en 2 cava’s), 12 witte en 11 rode wijnen (Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Californië, Australië, Argentinië en Chili) alsook 3 rosé wijnen.

Faciliteiten aan boord dan. Oceania Riviera beschikt over een Canyon Ranch, en SpaClub, een fitness, een bibliotheek, een [email protected] internetruimte en een artist loft. En “uiteraard” kan je aan boord van de Oceania Riviera culinaire workshops volgen.

Beslist een pluspunt zijn de grote ligbedden aan het zwembad. Overigens kan je je strandhanddoeken telefonisch aanvragen, die dan in je kajuit geleverd worden.

Entertainment is geen absolute prioriteit voor Oceania Cruises. In de bars wordt er in de vooravond voor easy jazz geopteerd, en af en toe treden er ook violisten op. Oceania Riviera is zeker geen party ship.

In het theater wordt er, het eerder oudere Angelsaksische repeaterspubliek terwille (ongeveer driekwart van het totaal aantal passagiers), vooral op klassiek-Angelsaksische shows (van redelijke kwaliteit) gemikt, met een hoog “Singing in the Rain” gehalte en af en toe leuke komieken.

Conclusie: Oceania Cruises is een rederij voor gesettelde koppels die tuk zijn op goede gastronomie en entertainment aan boord van secundair belang vinden. Deze cruise kwam tot stand in samenwerking met www.classix.be

Reizen naar sportwedstrijden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Seabourn Encore - 1st Departure from Venice - Italy

SEABOURN ENCORE

Op zaterdag 7 januari vond in Singapore de doopceremonie plaats van de Seabourn Encore, het vierde en gloednieuwe schip van ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.