Home > Cruise & Ferry > “Green Cruising Design” bij Costa Cruises
Costa Diadema
Costa Diadema

“Green Cruising Design” bij Costa Cruises

Voor Costa Cruises is men in Finland volop bezig met de bouw van twee revolutionaire nieuwe schepen die volledig gebaseerd zijn op de “Green Cruising Design” filosofie van de rederij. Respectievelijk in 2019 en 2021 gaan de twee grootste cruiseschepen ter wereld (2.600 hutten, maximaal 6.600 passagiers) in de vaart.

De schepen, het neusje van de zalm op gebied van milieuvriendelijke technologie, worden aangedreven door hybride motoren die op LNG draaien. LNG staat voor Liquefied Natural Gas, of gewoonweg vloeibaar aardgas. Voor de scheepvaart is LNG momenteel één van de schoonste brandstoffen ter wereld, en stilaan vindt deze nieuwe technologie zijn weg naar de passagiersschepen. Het grote voordeel van LNG is dat er geen zwaveluitstoot is. Bovendien ligt de stikstof- en CO2-uitstoot bij LNG vele malen lager dan bij gewone scheepsbrandstof.

De LNG motoren zijn in feite grote generatoren die elektriciteit maken voor de uiterst wendbare elektrische “pods” die onder het schip hangen; vandaar de term “hybride”. Er zal ook heel veel aandacht zijn voor andere groene technologie, zoals afvalverwerking en waterbesparing. Op de hele vloot is een beleid van 100% scheiding van afval, en er wordt gerecycleerd waar kan. Ook wordt het meeste water dat aan boord wordt gebruikt, op het schip geproduceerd met ontziltinginstallaties.

Nu al hebben enkele schepen iets futuristisch aan boord, met name robots. Dat is het geval op de Costa Diadema en de Costa Fascinosa waar Pepper robots meevaren op cruises in het Westelijk Middellandse Zeegebied. De robots geven antwoord op vragen over restaurants, activiteiten, excursies en spa-behandelingen en zorgen voor fun.

Reizen naar sportwedstrijden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Etihad Eirways B-787 Superwide Dreamliner

Etihad Airways 2015: uitstekende resultaten.

Etihad Airways werd in 2015 een nettowinst van 103 miljoen US dollar behaald. Het is het vijfde winstjaar op rij ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.