Home > Airports > Qatar Airways 2x prijs tijdens Brussels Airport Aviation Awards
Qatar Airways A-350
Qatar Airways A-350

Qatar Airways 2x prijs tijdens Brussels Airport Aviation Awards

Onlangs werden de Brussels Airport Aviation Awards, voor de tiende keer al, uitgereikt. De Brussels Airport Aviation Awards bekronen in verschillende disciplines de luchtvaartmaatschappijen en partners die zich in het afgelopen jaar onderscheidden in netwerkontwikkeling en nieuwe routes, environment en safety, performantie en punctualiteit.

In deze 10 jaar werd dit jaar pas voor de 4e keer de Diamond Award uitgereikt, een bekroning voor personen die consistent hebben bijgedragen aan de succesvolle ontwikkeling van Brussels Airport. Dit jaar werd de Diamond Award uitgereikt aan Koen Gouweloose, Managing Director Hubs & Gateways Benelux & France bij DHL.

De Network Development Awards bekronen luchtvaartmaatschappijen die nieuwe routes hebben opgestart of een opmerkelijke groei van passagiers of vracht hebben gerealiseerd.

  • De Network Development Award Short Haul Airline ging naar Ryanair, dat met 5 nieuwe routes en 33% groei in passagiers de 2e grootste luchtvaartmaatschappij op Brussels Airport is geworden.
  • De Network Development Award Long Haul Airline is voor de 3e keer voor Brussels Airlines.
  • De Network Development Award Cargo Airline gaat naar Ethiopian Airlines Cargo. De hub op Brucargo is uitgebreid met meer vluchten en bestemmingen en Ethiopian is de grootste vrachtluchtvaartmaatschappij op Brussels Airport geworden binnen een tijdspanne van slechts 6 maanden.
  • De Brucargo Award werd uitgereikt aan Air Cargo Belgium. Dit nieuwe initiatief brengt voor de eerste keer in de geschiedenis van de luchthaven alle stakeholders van Brucargo samen in één organisatie.

De Environment en Safety Awards worden uitgereikt aan luchtvaartmaatschappijen of partners die in het bijzonder bijgedragen hebben aan het milieu en aan een voortdurende verbetering van veiligheidsstandaards en –bewustzijn.

  • De Environment Award gaat naar Qatar Airways, de meeste milieuvriendelijke luchtvaartmaatschappij op Brussels Airport wat geluid betreft dankzij hun vluchten met Boeing 787 passagiersvluchten en met Airbus A330 vrachtvluchten.
  • De Safety Award wordt voor de 2e keer uitgereikt aan LSG Skychefs voor de innovatieve stappen in de interne organisatie met duidelijke verantwoordelijkheden op het platform. LSK Skychefs werkt nauw samen met Brussels Airport Safety op vele terreinen. LSG Skychefs won de Award al eerder in 2007.

De Performance and Punctuality Awards belonen passagiers- en vrachtluchtmaatschappijen die stipt en performant zijn. Punctualiteit is de beste on-time performance, d.w.z. met een aankomst of een vertrek binnen de 15 minuten van de schematijd. Aan de hand van het aantal wekelijkse vluchten, aantal bestemmingen, totale hoeveelheid gevlogen vracht, vracht per vlucht en de groei in vrachttonnage wordt de performantie voor vracht berekend.

  • De Performance Award Cargo Airline is voor Singapore Airlines, dat in 2016 sterk gegroeid is op Brussels Airport, zowel het aantal wekelijkse vluchten en bestemmingen, als de totale hoeveelheid gevlogen vracht en vracht per vlucht.
  • De Punctuality Award Short Haul Airline gaat voor de tweede maal op rij naar Air Malta, met een punctualiteit van 88% voor de 11 wekelijkse vluchten.
  • De Punctuality Award Long Haul Airline werd uitgereikt aan Qatar Airways, met een punctualiteit van 91% voor 8 wekelijkse passagiersvluchten op Doha.
Reizen naar sportwedstrijden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Flight review: Air Transat from Brussels to Montreal

Maatschappij: Air TransatRoute: Brussel-MontrealToestel: A330Cabine: Club Class Tijdens de World Travel Awards 2018 werd Air Transat uitgeroepen tot “World’s Best ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.