Home > Airlines > Smart Aviation: home & resort check-in
smart aviation

Smart Aviation: home & resort check-in

Passagiers met vertrek vanuit Brussels Airport kunnen via www.smart-aviation.be hun bagage de avond voor vertrek thuis laten ophalen, om ze op de dag van vertrek op te halen aan het meeting point in de vertrekhal op de luchthaven, om ze nadien in te checken.  Op de terugreis kan de bagage opgehaald worden aan de bagageband en naar huis of een andere lokatie (hotel bv.) gebracht worden.

Het tarief per bagagestuk bedraagt 39€ en 10€ voor elk bijkomend bagagestuk dat op hetzelfde adres afgehaald wordt. Afhaling bij aankomst kost 37€ per bagagestuk en 9€ per bijkomend bagagestuk dat op hetzelfde adres dient afgeleverd te worden.

De bagage wordt voorafgaandelijk gescreend (door Securitas) en wordt tevens gevolgd door Track and Trace. Het gezicht achter Smart Aviation, dat tot stand kwam in samenwerking met Dynasure (een 100% dochteronderneming van bpost) en de logistieke partners Securitas en Brussels Airport, is Ben Touhami, die kan terugblikken op een jarenlange ervaring in de luchtvaart en de logistieke wereld. Hij bekleedde verschillende functies bij Aviapartner en Swissport op vlak van bagagesortering, lost & found en handlingactiviteiten. Nadien was hij ook zaakvoerder van een eigen koerier- en transportbedrijf.

Smart Aviation biedt geïnteresseerde partijen een Home- en Resort Check-In systeem aan, waarbij de bagage van op vakantiebestemming naar huis gebracht wordt of omgekeerd. Ben Touhami verleende zijn medewerking aan de ontwikkeling van deze apparatuur, die reeds door de Britse low cost carrier Jet2 gebruikt wordt om bagage in te checken in verschillende hotels aan de Spaanse costa’s en op de Canarische eilanden. Het is dezelfde apparatuur die Smart Aviation gebruikt om bagage op te halen in België, en het is een service die men in een tweede fase ook in ons land wil gaan aanbieden (zie de sectie “Premium Service” op www.smart-aviation.be). Dankzij dit systeem kunnen passagiers “hands free” naar de luchthaven vertrekken en hoeven ze niet langer aan te schuiven aan de check-in balies maar kunnen ze rechtstreeks naar de gate gaan. Wel dienen de passagiers bij aankomst op de luchthaven van bestemming hun bagage nog op te halen. Om dit te realiseren is echter wel een samenwerking met luchtvaartmaatschappijen nodig. Mogelijk wordt er op termijn ook een “echte” door-to-door service aangeboden. Voor meer info, mail naar [email protected]

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Flight review: Air Transat from Brussels to Montreal

Maatschappij: Air TransatRoute: Brussel-MontrealToestel: A330Cabine: Club Class Tijdens de World Travel Awards 2018 werd Air Transat uitgeroepen tot “World’s Best ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.