Home > Airlines > Garuda Indonesia: alle EU-routes leiden naar Amsterdam Schiphol

Garuda Indonesia: alle EU-routes leiden naar Amsterdam Schiphol

Garuda Indonesia stopt vanaf 28 oktober aanstaande met de drie vluchten per week die het momenteel uitvoert tussen London Heathrow en Jakarta, wat maakt dat Amsterdam Schiphol Airport dra zal fungeren als enige Europese bestemming. “Maar zoals het er nu naar uitziet is het best mogelijk dat het om een tijdelijke stop gaat”, aldus Rick Wouters, Sales & Marketing Manager Continental Europe voor Garuda Indonesia.

Nog op 28 oktober worden alle vluchten tussen Jakarta en Amsterdam weer non-stop, daar waar er momenteel op 3 van de 6 wekelijkse vluchten nog een tussenstop wordt gehouden in Singapore. De vluchten tussen Amsterdam en Jakarta worden al sinds 2014 volledig non-stop uitgevoerd. Garuda vliegt zes keer per week met een B777-300ER op de Amsterdam-Jakarta route, met 26 seats in Business Class en 367 in Economy Class.

“We zijn nog één van de weinige maatschappijen die aan boord van een B777-300ER een 3-3-3 configuratie aanbieden in Economy Class, in plaats van de 3-4-3 configuratie die de meeste airlines aanwenden”, aldus Rick Wouters.

“Feeden” richting Amsterdam doet Garuda, dat lid is van de SkyTeam alliantie, met KLM vanuit Brussel, terwijl er ook akkoorden gesloten werden met Thalys en de Intercity Direct; deze laatste spoort sinds kort sneller dan voordien, en er zijn ook minder stops. Wie vanuit Antwerpen Centraal reist, dient enkel rekening te houden met een stop in Breda en Rotterdam.

“Dat 1 “air&rail” ticket principe is ook aantrekkelijk voor de zakelijke markt, vervolgt Rick Wouters. Zakenlui appreciëren ook het feit dat je om 6u45 in Jakarta toekomt, waarna je meteen aan je afsprakenagenda beginnen kan. Vorig jaar mochten we voor de Belgische markt overigens een verdubbeling van het aantal in België uitgeschreven tickets noteren, en ook dit jaar houdt deze tendens aan. Bali “topt” als bestemming, maar ook Jakarta, Lombok, Komodo, Flores en de Molukken (belangrijk voor de Nederlandse markt) treden steeds meer op het voorplan. In totaal bieden we meer dan 65 domestic bestemmingen aan, waarvan sommigen worden aangevlogen me ATR en/of CRJ toestellen van Garuda Explore.

Door het feit alle alle Europese vluchten nog enkel vanuit Amsterdam opereren, gaan we ons ook meer gaan toeleggen op de Duitse markt, vanwaar we “feeden” vanop 10 luchthavens, terwijl ook Scandinavië ons werkterrein wordt.”

Productgewijs is Garuda Indonesia de laatste jaren alleszins geëvolueerd naar een algemeen gerespecteerde carrier. Sinds 2015 bekwam de maatschappij een vijfsterren quotering bij SkyTrax, en won het liefst vijf jaar op rij de SkyTrax award voor “World’s Best Cabin Crew”.

“Onze hospitality is dan ook beroemd, zo stelt Farouk de Vries, account manager voor de leisure markt in o.a. Nederland en België. Indonesië is ook een land met een heel sterke identiteit, met nog heelwat te ontginnen gebieden ook voor de leisure markt. Voor dit segment kan de Wonderful Indonesia Travel Pass een interessante optie zijn, waarbij passagiers op internationale segmenten aan gunstvoorwaarden domestic “one ways” kunnen bekomen, en dit vanaf drie trajecten. Kostenloos wijzigen kan tot 24 uur voor vertrek. Met de “Underwater Pass”, de “Heritage Pass”, de “Adventure Pass” en de “Explore Pass” worden er vier verschillende varianten aangeboden”.

Overigens viel Garuda Indonesia onlangs opnieuw in de prijzen. De maatschappij sleepte namelijk de award voor “Beste Airline Long Haul” in de wacht tijdens de Business Traveller & Mice Fair. De awards zijn gebaseerd op de beoordelingen van lezers van het magazine Business Traveller.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Flight review: Aeromexico from Amsterdam to Mexico City

Maatschappij: Aeromexico, in samenwerking met Thalys Traject: Brussel-Zuid/Schiphol-Amsterdam/Mexico-City/Cancun Reisklasse: Thalys First Class, Aeromexico Clase Premier (Business Class) op de Amsterdam-Mexico ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.