Home > Airlines > Emirates’ nieuwe cabine aan boord van de B777-300ER: Brussel kreeg de primeur
Emirates flight crew

Emirates’ nieuwe cabine aan boord van de B777-300ER: Brussel kreeg de primeur

Hoe ziet het professionele leven eruit van een air hostess bij Emirates? Wij stelden de vraag aan Samira Daou, een in ons land wonende hostess in de First Class van Emirates.

Emirates introduceerde onlangs haar vernieuwde interieur in alle reisklassen aan boord van de B777-300ER. De eerste bestemming die met het nieuwe product mocht uitpakken, was Brussel, een dag nadien gevolgd door Genève.

Maar Brussel had dus de eer. Overigens is Emirates de enige vanuit Brussels Airport opererende maatschappij die een First Class aanbiedt.

“In de vorige configuratie van de B777-300ER hadden we 8 seats in First Clas, thans zijn het er 6. In de A380 zijn er 14 seats, verdeeld over 2 dekken”, aldus Samira Daou, een in ons land wonende air hostess van Emirates in First Class.

Wat deed jou beslissen om voor een carrière als air hostess te opteren?

“Ik was en ben nog steeds aangetrokken door alles wat met reizen te maken heeft, en ik ging dan ook puur op mijn gevoel af. Als geïnteresseerde kan je een aanvraag indienen via de website, waarna een eerste screening volgt door de afdeling human resources. In een volgende fase wordt er een “open day” georganiserd. In mijn geval was dat in Brussel. Als je tijdens die dag een “go” krijgt, gaat het richting Dubai, waar je een opleiding van 5 weken wacht en al die tijd gelogeerd wordt ook. De opleiding is zeer intensief, maar wel fascinerend. Na de opleiding wordt dan bepaald vanuit welke stad je zal opereren. Een “vast” traject is er alleszins niet; wij kunnen voor alle routes van de maatschappij geselecteerd worden. Zo zie je een stukje van de wereld natuurlijk.”

Wat zijn de vereisten om het tot air hostess te brengen?

“Je moet een graduaat behaald hebben en psychologische testen afleggen, alsook een kennistest (mondeling en schriftelijk) van het Engels”.

Waarom opteerde je voor Emirates?

“Emirates is beslist een maatschappij met de “betere” faciliteiten, op alle vlakken. Bovendien functioneer je in een zeer cosmopolitische omgeving. De maatschappij verwacht wel dat je “on top of knowledge” blijft; daarom ook is er een jaarlijkse “fresh up” van je kennispunten”.

Hoeveel verschillende talen dien je te kunnen spreken?

“Engels is uiteraard de logica zelf, Arabisch hoeven we niet te kunnen spreken. Er is ook altijd een hostess aan boord die de taal van de bestemming onder de knie heeft”.

Wat is het maximum aantal nachten dat je kan verblijven op de bestemming?

“Het aantal nachten hangt af van de vluchttijd en de frequentie van de route. In de EU krijgen we 1 nacht terplekke, in de USA zijn er dat 2 à 3. Mochten we terplekke ziek vallen, dan kunnen we altijd terecht op een emergency nummer om een dokter aan te vragen. En indien nodig wordt er dan meteen een andere air hostess opgetrommeld.”

Wie zin heeft om een carrière als air hostess te beginnen bij Emirates, kan daarvoor terecht op www.emiratesgroupcareers.com

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Brussels-Dubai double daily: de “game changer” van Emirates

“De introductie van een tweede dagelijkse vlucht tussen Brussel en Dubai is en blijft een belangrijke “game changer”, aldus Jean-Pierre ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.