Home > Airlines > Brussels-Dubai double daily: de “game changer” van Emirates

Brussels-Dubai double daily: de “game changer” van Emirates

“De introductie van een tweede dagelijkse vlucht tussen Brussel en Dubai is en blijft een belangrijke “game changer”, aldus Jean-Pierre Martin, Country Manager Belgium & Luxembourg Emirates.

Emirates vliegt sinds 2014 dagelijks tussen Brussels Airport en Dubai International Airport. Het product lag meteen goed in de markt, en sinds 29 oktober vorig jaar werd een tweede vlucht geïntroduceerd. Brussel had tevens de eer om op 1 december ll. de eerste B777-300ER (op een totaal van 151 B-777 toestellen in de vloot) met het nieuwe cabine-interieur te verwelkomen, daags gevolgd door Genève. Ondertussen werd er op de Genève-route een tweede toestel met het nieuwe cabine-interieur ingezet.

“Het is niet onverwacht dat Genève een tweede toestel met het nieuwe cabine-interieur kreeg, wetende dat de yield op de Zwitserse markt (heel) hoog is, aldus Jean-Pierre Martin. Maar Brussel was de eerste bestemming sowieso, en daar zijn symbolisch gegronde redenen voor: er is een sterke diamant handel aanwezig in ons land, en vergeet ook niet dat Brussel, samen met Washington en Singapore, tot de drie belangrijkste wereldsteden behoort op het vlak van internationale associaties. Ook Dubai wil overigens van deze “club” deel gaan uitmaken.”

De komst van een tweede dagelijkse vlucht heeft de maatschappij alleszins geen windeieren gelegd.

“De boekingen via de website zijn gegroeid met een “triple digit” cijfer, aldus Jean-Pierre Martin, en de groei is zowel merkbaar in het leisure- als in het business segment. Overigens is onze website uitgerust met een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo kan je op voorhand de menukaart raadplegen, alsook de films die je kan bekijken tijdens de vlucht enz.”.

Hét grote voordeel van een tweede vlucht (een namiddagvlucht met vertrek om 15u05), naast de initiële avondvlucht met vertrek om 20u15, ligt uiteraard op het vlak van connectie-mogelijkheden.

“Ingedeeld in 3 categorieën kunnen we spreken over “meer connecties”, “nieuwe connecties” en “betere connecties”, aldus Jean-Pierre Martin. Een Phuket bv. heeft een nieuwe connectie dankzij de namiddagvlucht vanuit Brussel (vroeger diende je 11 uur te wachten in Dubai), en maakt dat de bestemming meteen in de top 5 van de uit Brussel aangeboden bestemmingen is aanbeland. Ook op Bangkok, de tweede bestemming na Dubai, zijn de connectiemogelijkheden verbeterd. Thailand is overigens de eerste bestemming bij Emirates met vertrek vanuit Brussel. We hebben trouwens ook een codeshare overeenkomst lopen met Bangkok Airways, waardoor een gans palet aan Thaise bestemmingen boekbaar is. Onze top 10 bestaat achtereenvolgens uit Dubai als eerste uiteraard, gevolgd door Bangkok, Mauritius, Phuket, Colombo, Manila, Denpasar, Kaapstad, Ho Chi Minh City en Hanoi. We zien ook een toename in het aantal groepsboekingen, waarvan we de condities flexibeler hebben gemaakt ook. Op het kantoor in Brussel zijn er minstens 1 à 2 personen die zich permanent ontfermen over de groepsboekingen”.

Hoe ligt het Flydubai product (zustermaatschappij van Emirates) in de Belgische markt?

“Flydubai is zeker geen “klassieke” low cost carrier, aldus Jean-Pierre Martin. Als je het via Emirates boekt, is de catering aan boord in de ticketprijs inbegrepen, en gelden dezelfde bagageregels als bij Emirates. Momenteel codesharen we met Flydubai op 81 bestemmingen. Het is een product dat goed in de markt ligt bij groepen, op bestemmingen zoals Zanzibar en Kathmandu bv.”

De vraag die iedereen zich stelt: is er een kans dat er een A380 op Brussel ingezet wordt?

“Ja waarom niet, temeer daar Brussels Airport nieuwe gates inaugureerde aan de B Pier. En: er komt een triple finger bij, dus dan kan een A380 vlot afgehandeld worden.”

CEO Tim Clark liet onlangs uitschijnen dat de introductie van een Premium Economy klasse niet uitgesloten wordt.

“Persoonlijk heb ik mijn twijfels over deze bijkomende klasse, aldus Jean-Pierre Martin. Dat werkt voor mij enkel als er écht een verschil is met de andere reisklassen”.

A suivre.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

Emirates new Business class

Flight review: Emirates from BRU to BKK

Airline: Emirates Origin city: Brussels BRU Destination city: Bangkok (via Dubai) Aircraft: Boeing B777-300ER Cabin: Business Class Emirates nam onlangs ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.