Home > Airlines > Air Europa: meer Dreamliners B787-9 op komst

Air Europa: meer Dreamliners B787-9 op komst

Vorig jaar ontving Air Europa reeds 2 B787-9 Dreamliners en tussen april en mei komen er ook nog eens twee toestellen bij met de huidige 2-2-2 configuratie in Business Class.

Vanaf oktober neemt Air Europa de eerste drie van vijftien bestelde B787-9 Dreamliners op in de vloot, die uitgerust zijn met het nieuwe Business Class product. Tot 2021 zullen geleidelijk nog 12 toestellen met de nieuwe Business configuratie de vloot vervoegen.

De nieuwe toestellen beschikken in Business Class over 32 flat-bed seats (2 meer dan in de huidige B787-9 en 10 meer dan in de B787-8) in een 1-2-1 configuratie met rechtstreekse toegang tot het gangpad voor alle passagiers. In vergelijking met de B787-8 versie zijn de seats in de B787-9 niet alleen breder, maar ook bekleed met leder. Passagiers worden o.a. een 17-inch touchscreen en een vernieuwde amenity kit aangeboden die de effecten van een jetlag vermindert. Qua food & beverage pakt Air Europa uit met gezonde menu’s van de hand van de Spaanse chef Martin Berasategui. Passagiers in de Business Class van de B787-9 Dreamliner krijgen ook extra bonus miles met het Air Europa Suma getrouwheidsprogramma.

Waar er vanuit Brussels Airport een B737-800 of een Embraer 195 ingezet wordt, kan je vanuit Schiphol Amsterdam de B787-8 van Air Europa (of de A330-300) uitproberen. Business passagiers hebben een aparte check-in lane op Schiphol (terminal 1, rij 11), en kunnen na een passage langs de fast lane en de security terecht in de comfortabele Lounge 25 van SkyTeam-partner KLM.

Eens aan boord word je een selectie van Spaanse kranten en magazines aangeboden, en de Financial Times als enig niet-Spaans medium, gevolgd door een glaasje water of fruitsap. De stoelen in Business Class staan opgesteld in een 2-2-2 opstelling, wat maakt dat niet iedereen directe toegang heeft tot het gangpad. Gezien de relatief korte vluchttijd richting Madrid (een tweetal uurtjes) werkt het entertainment system niet. Het Basic internet (30MB) kost 6€ op domestic en Europese routes, en 7€ op de long haul. Popular internet (60 MB) kost 10€ op domestic en Europese routes en 13€ op de long haul, en Premium internet (100 MB) 15€ op domestic en Europese routes, en 20€ op de long haul.

Qua f&b opteert Air Europa voor een “healthy” aanpak, met drie gerechtjes in een handige box, met name een quinoa bereiding, rauwe groentjes met een crème van hummus en een feta slaatje met een tapenade, gevolgd door een yoghurt bereiding van banaan met chocolade. Op het menukaartje staat vermeld dat er geen varkensproducten verwerkt zijn in de gerechtjes.

Overigens zal Air Europa de capaciteit op de Amsterdam-Madrid route komend winterseizoen verder uitbreiden door de frequentere inzet van de B787 Dreamliner of de A330, in plaats van de kleinere B737. Momenteel wordt één van de twee dagelijkse vluchten met een B787 of A330 uitgevoerd, maar van 9 oktober tot 7 januari zullen deze widebody toestellen twee keer per dag ingezet worden, behalve op donderdag en zondag. In de kerstperiode zal Air Europa enkel met widebodies vanuit Schiphol opereren.

Op 1 juni worden Medellin en Panama City als nieuwe bestemmingen vanuit Madrid geïntroduceerd. Later dit jaar wordt ook Puerto Iguazu als nieuwe bestemming gelanceerd en wordt Montevideo vanaf augustus 6 keer per week aangevlogen.

Reizen naar sportwedstrijden
x

Check Also

BLESS: nieuw “hedonist luxury” merk van Palladium Hotel Group

Onlangs opende in Madrid het BLESS Hotel haar deuren, meteen het eerste hotel onder de nieuwe luxe hotelmerknaam BLESS Collection ...

Please turn AdBlock off

Oops... do you have an ad blocker?

We are always busy finding news that will be of value to you, and to cover our costs we feature ads on this website.  Visitors with ad blocking software severely hamper our ability to do good work for both the reader (you) and our suppliers.


Considering that our ads are not invasive, and may at times even be of great interest to you (famtrip notifications, to name but one), we'd really appreciate if you could turn OFF your ad blocker for this domain name.


Thank you.